Opis

Priprava

Vse sestavine za jagodni nadev damo v kozico. Kuhamo jih, dokler se sladkor ne stopi in jagode zmehčajo. Malce ohladimo, nato pa vanj pomočimo trakove biskvita in jih položimo na dno sklede, v kateri bomo jed postregli. Ko prekrijemo dno sklede, zlijemo jagodni nadev v skledo.

Nato vaniljevo kremo. Mleko vlijemo v kozico, dodamo vaniljina semena, ki smo jih postrgali z vaniljevega stroka, in vaniljev strok. Počakamo, da se mešanica počasi segreje in mešamo. Medtem mešamo rumenjake in moko v skledi, dokler ne dobimo gladke mešanice. Počasi dodamo polovico mleka in ves čas mešamo. Ko je zmes gladka, dodamo preostalo mleko. Kuhamo na majhnem ognju, dokler se jajčna zmes ne zgosti. Ves čas mešamo. Ko se krema zgosti, umaknemo z ognja in odstranimo vaniljev strok. Kremo ohladimo. Kremo prelijemo čez jagode. (Če je krema grudasta, jo precedimo.)

Stepemo smetano. Pomešamo jo z jogurtom in dodamo sladkor po okusu. Smetano damo na vrh vseh plasti in okrasimo z malinami.

sestavine

Sestavine

  • 1 pečen biskvit

Jagodni nadev

  • 600-700 g svežih jagod
  • 1 dcl sladkorja
  • 0.5 limoninega soka

Vaniljeva krema

  • 8 dcl mleka
  • 1 vanilijev strok
  • 7 rumenjakov
  • 2 dcl belega sladkorja
  • 1.5 dcl moke

Smetanov nadev

  • 3-4 dcl smetane
  • 1.5 turškega jogurta
  • 1-3 žličk sladkorja

Dekoracija

  • sveže maline

Sorodni recepti