Opis

Priprava

Sestavine za žar omako damo v kozico in pustimo vreti. Mešamo ves čas in počakamo, da se omaka zgosti. Nato jo odstranimo z ognja in počakamo, da se ohladi.

Združimo mleto meso, omako demi glace, omako chipotle, sol in poper ter dobro premešamo. Iz zmesi oblikujemo velike pleskavice. Pleskavice pečemo na malo olja na obeh straneh približno 3 minute. Nato jih položimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj in jih pečemo še 12 do 13 minut oziroma po želji. Ko vzamemo pleskavice iz pečice, takoj položimo čedar na vrh, saj se tako sir stopi.

Slanino pečemo, dokler ne postane hrustljava. Štručke prerežemo na pol in jih pečemo na malo olja ali maščobi od slanine, dokler ne postanejo hrustljave. Spodnji del štručke premažemo z dijonsko gorčico in dodamo solatne liste, pleskavico, žar omako, narezane kisle kumarice, narezano rdečo čebulo, majonezo. Pokrijemo z zgornjim delom štručke. Postrežemo z ocvrtimi čebulnimi obročki. 

sestavine

Sestavine

  • 5 štručk za hamburgerje/polnozrnate štručke
  • 50 g sira čedar
  • 1 paradižnik
  • 1 rdeča čebula
  • 200 g slanine
  • solatni list
  • majoneza
  • gorčica

Meso

  • 500-700 g mletega mesa
  • 4 žli ce omake demi glace
  • 1-4 žličke pekoče omake chipotle tabasco
  • 1-2 žlički sol in črni poper
  • po okusu olje

Žar omaka

  • 4 žlice kečapa
  • 4 žlice ananasovega soka
  • 3.5 žlice rjavega sladkorja
  • 1 žlica paradižnikovega pireja
  • 2-3.5 žličke pekoče omake chipotle tabasco

Sorodni recepti