Solata s cvetačo in sladkim krompirjem

Solata s cvetačo in sladkim krompirjem

Opis

Priprava

Pripravljeno zelenjavo položimo v pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko. Dodamo olje iz oljne ogrščice in začinimo ter solimo po okusu. Pladenj dobro pretresemo, tako da je zelenjava prekrita z začimbami in oljem. Zelenjavo pečemo v pečici na 200 stopinjah približno 15 do 20 minut. Skuhano kvinojo speremo s hladno vodo, da jo ohladimo. V skledo položimo vse sestavine za preliv razen olja. Olje dodajamo v majhnem curku in ves čas mešamo. Kvinoji dodamo solatni preliv, rozine, pistacije in narezan avokado. Na krožnik položimo solatne liste in nanje položimo pečeno zelenjavo in kvinojo, nato pa vse pokapamo s prelivom. Solato okrasimo s semeni in kalčki.


sestavine

Sestavine

  • 1.75 dcl organske kvinoje
  • 5 dcl zelenjavne osnove
  • 1.5 dcl rozin
  • 3 žlice soljenih pistacij
  • 1 glavica solate
  • 1 kozarec suhega sadja
  • 1-2 avokada

Preliv

  • 0.5 žličke česna
  • 1 žlička ingverja
  • 1 limetine lupinice
  • 1.5 žličke medu
  • 2 žlice metinih listov
  • 2 žlici koriandrovih listov
  • 3 žlice olja iz oljne ogrščice

Dekoracija

  • sončnična semena
  • bučna semena
  • kaljena sončnična semena
  • klački

Dušena zelenjava

  • 2-3 sladke krompirje
  • 1 cvetača
  • 1.5 dcl čičerike
  • 1 žlička garam masale
  • 1 žlička cimeta
  • 0.5 žličke kumine
  • 2 žličke himalajske koli
  • 0.25 žličke kurkume
  • 2 žlici olja iz oljne ogrščice

Sorodni recepti