Jabolčna pita z rabarbaro
Recept je iz: Sara La Fountain
Maslo in sladkor pretlačimo, dokler ne postaneta kremasta. Dodamo jajci in ves čas mešamo. Dodamo vaniljo in kislo smetano. Sestavine dobro premešamo. Združimo suhe sestavine in jih pomešamo. Z maslom namastimo manjši pekač, po dnu pa potresemo cimet in polovico sladkorja. Narežemo jabolka in rabarbaro na koščke. Koščke jabolk razporedimo po dnu posode. Dodamo narezano rabarbaro in potresemo preostali sladkor. Testo zlijemo na vrh in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 30 do 40 minut.
Ko se pita speče, jo hladimo 20 minut. Pekač obrnemo na glavo (koščki jabolk so na vrhu). Postrežemo s kepicami vaniljevega sladoleda.
sestavine
- Testo za pito150 g masla 2 dcl sladkorja 2 jajci 1 žlica vanilja 1 žlička kardamoma ščepec soli 3.5 dcl moke 1 žlička pecilnega praška ščepec sode bikarboneNadev200 g rabarbare 300 g jabolk 70 g masla 1 dl rjavega sladkorja 1 l vaniljevega sladoleda
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem