Goveja ledvična pečenka

Goveja ledvična pečenka

Opis

Priprava

Obe strani goveje ledvične pečenke popečemo na olju v ponvi. Pečenko začinimo s soljo in sveže mletim črnimo poprom. Med in dijonsko gorčico namažemo po vrhu mesa. Pečenko ovijemo v rezine slanine.

Zelenjavo narežemo na želeno velikost, toda kosi naj bodo veliki. Razporedimo jih v globok pekač.

Vse sestavine za preliv razen olja damo v skledo. Dobro premešamo in dodamo olje v majhnem curku, medtem pa ves čas mešano. S prelivom prelijemo zelenjavo in pretresemo, da je vsa zelenjava prekrita z njim. Ovito pečenko položimo na zelenjavo. Meso in zelenjavo pečemo na 200 stopinj približno 40 do 45 minut, dokler meso ne doseže temperature 54 do 56 stopinj.

sestavine

Sestavine

  • 1 kg goveje ledvične pečenke
  • pršec olja
  • ščepec soli
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • 1 žlica medu
  • 3 žlice dijonske gorčice
  • 4 korenja
  • 2 bučki
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 mlade krompirje

Sestavine za preliv

  • 1.5 žlice nasekljanega česna
  • 0.5 žlice medu
  • 0.5 žličke dijonske gorčice
  • 0.5 snopa žajblja
  • 0.5 snopa origana
  • ščepec soli
  • ščepec svežega mletega popra
  • 0.5 dcl oljčnega olja

Sorodni recepti