Višnjevi pralineji

Višnjevi pralineji

Opis

Višnjev ganaš

Čokolado nasekljamo. Zavremo smetano, sladkor in višnjev liker. S toplo smetano prelijemo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Dodamo maslo. Ganaš damo v dresirno vrečko in pustimo v hladilniku okrog 30 minut, da se malo strdi. Na papir za peko iztisnemo kroglice ganaša in na sredino damo višnjo. Kroglice ganaša damo v zamrzovalnik.

Topljenje čokolade

Dve tretjini čokolade stopimo nad parno kopeljo. Vmešamo preostalo čokolado in počakamo, da se povsem stopi in ima temperaturo največ 31 °C.

Izdelava pralinejev

Kroglice ganaša z višnjami potopimo v čokolado. Premešamo sladkor v prahu in cimet. Pralineje povaljamo v tej mešanici. Preden pralineje postrežemo, počakamo, da se malo strdijo. 

Dodatni pripomočki

Dresirna vrečka, termometer



Višnjev ganaš

Čokolado nasekljamo. Zavremo smetano, sladkor in višnjev liker. S toplo smetano prelijemo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Dodamo maslo. Ganaš damo v dresirno vrečko in pustimo v hladilniku okrog 30 minut, da se malo strdi. Na papir za peko iztisnemo kroglice ganaša in na sredino damo višnjo. Kroglice ganaša damo v zamrzovalnik.

Topljenje čokolade

Dve tretjini čokolade stopimo nad parno kopeljo. Vmešamo preostalo čokolado in počakamo, da se povsem stopi in ima temperaturo največ 31 °C.

Izdelava pralinejev

Kroglice ganaša z višnjami potopimo v čokolado. Premešamo sladkor v prahu in cimet. Pralineje povaljamo v tej mešanici. Preden pralineje postrežemo, počakamo, da se malo strdijo. 

Dodatni pripomočki

Dresirna vrečka, termometer


sestavine

Višnjev ganaš

  • 350 g bele čokolade
  • 100 ml smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja
  • malo višnjevega likerja
  • 90 g hladnega masla
  • 150 g zamrznjenih višenj

Obliv

  • 500 g mlečne čokolade
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica cimeta

Sorodni recepti