Odličen predlog za sobotni pozni zajtrk – majhne koruzne palačinke s hrustljavo slanino in zmečkanim avokadom. 

sestavine

  • KORUZNE PALAČINKE:
  • 2 jajci, stepeni s ščepcem soli
  • 175 ml mleka
  • 340 g odcejene sladke koruze iz pločevinke
  • 400 g kremne koruze iz pločevinke (ali zmiksane sladke koruze)
  • 270 g moke s pecilnim praškom
  • 1 žlička paprike
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 2 žlički olivnega olja
  • 12 rezin prekajene slanine
  • sol in sveže zmlet črni poper
  • ZMEČKAN AVOKADO:
  • 2–3 veliki zreli avokadi
  • sok ½ limone
  • nekaj brizgov worcestrske omake
  • 2 kapljici tabasca
  • sol in poper

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Najprej par minut cvrite slanino. Dodajte velikodušno mero mletega popra in cvrite naprej, dokler ne postane hrustljava. Vzemite slanino iz ponve, maščobo pa prihranite za peko koruznih palačink.
  • 2. Za koruzne palačinke najprej zmešajte stepeni jajci z mlekom in dobro začinite.
  • 3. Dodajte obe vrsti koruze in vse dobro premešajte.
  • 4. V drugi skledi zmešajte moko s sodo bikarbono in papriko. Dobro začinite.
  • 5. Združite mokre in suhe sestavine, dokler ne izginejo vse grudice moke.
  • 6. V ponvi z maščobo slanine z zvrhano žlico mase za palačinke naredite kupčke in prižgite štedilnik na srednji ogenj, da bo maščoba lepo vroča.
  • 7. Pecite, dokler se koruzne palačinke ne napihnejo, ter jih obrnite, ko začnejo robovi postajati rjavi. Na drugi strani jih pecite še približno minuto. Ponavljajte, dokler ne spečete vseh palačink.
  • 8. Za zmečkani avokado prerežite avokado na pol po dolžini in odstranite koščico. Meso avokada previdno križno razrežite vse do lupine, potem pa avokado nežno stisnite in kocke tako spravite v skledico.
  • 9. Z vilicami zmečkajte avokado in dodajte limonov sok, dobro merico mletega popra, worcestrsko omako in tabasco. Dobro premešajte in še začinite, če je treba.
  • 10. Postrezite s koruznimi palačinkami in hrustljavo slanino ter bloody mary, če želite.

Sorodni recepti

Poglej vse