Pražene kozice

Priprava:

 

Najprej skuhamo testenine.

 

Omaka: V skledi zmešamo vse sestavine. Papriko in beluše narežemo na trakove, ki jih skupaj z indijskimi oreščki damo v omako.

 

V vok vlijemo malo olja in ga močno segrejemo. Dodamo kozice in jih pražimo okrog dve minuti na obeh straneh. Med praženjem jih večkrat pretresemo. Posolimo jih. Pražene kozice damo v posodo. V vok streseno kuhane testenine, dodamo omako in zelenjavo. Narežemo mlado čebulico, čili in sladkorni grah. Vse damo v vok. Na koncu dodamo še rakce. Stresamo, da dobro premešamo vse sestavine. Okrasimo s svežim koriandrom. 

sestavine

  • Sestavine
  • 1 sveženj belušev
  • olupljenih in kuhanih
  • 2 papriki
  • ena rdeča in ena rumena
  • 1 sveženj mlade čebule
  • tanko narezane
  • 1 dl indijskih oreščkov
  • praženih
  • 350 g kraljevih kozic
  • ščep soli
  • 1 zavitek testenin (svedri)
  • kuhanih al dente
  • 0.5 rdečega čilija
  • brez semen in nasekljan
  • 100 g sladkornega graha
  • olje za praženje
  • sveži koriander za okras
  • Omaka
  • 2 žlički arašidovega masla
  • 3 žličke meda
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 1 žlički mletega česna
  • 3 žlice omake teriyaki
  • 1 žlica črnega sezama
  • 0.5 dl olja
  • 1 šopek svežega koriandra
  • nasekljanega

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse