Postrv s polnjenimi paradižniki
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
- Za pesto damo v možnar lističe bazilike, plodove cedre, ki smo jih pred tem popekli v suhi ponvi z dodatkom soli in česna. Sestavine stolčemo in pomešamo. Počasi dodajamo oljčno olje. Na koncu naribamo parmezan.
- Z žlico izdolbemo paradižnike. Napolnimo jih s pestom, z olivami in jih zapremo s koščkom mocarele. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Notranjost postrvi premažemo z morsko soljo, s poprom in svežim timijanom. Ribe nadevamo z rezinami limone in jih damo v isto ponev za pečenje. Ribe popršimo z malo oljčnega olja in posujemo z mandlji. Ribe in paradižnik pečemo 15 minut pri 180 stopinjah.
- Kombinacijo ribe in paradižnika postrežemo z rižem, s kuskusom ali kruhom.
sestavine
- 2 vejici timijana 2 žlici črnih oliv brez koščic sol poper 4 200-gramske postrvi groba morska sol 1 kroglica mocarele 25 g tolčenih ali mletih mandljev 1 limona oljčno olje 8 paradižnikov ''bivolje srce''Za pesto1 vejica bazilike 40 g plodov cedre 30 g parmezana 1 strok česna 200 ml oljčnega olja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami