Postrv s polnjenimi paradižniki

Postrv s polnjenimi paradižniki

Opis

Način priprave:

  1. Za pesto damo v možnar lističe bazilike, plodove cedre, ki smo jih pred tem popekli v suhi ponvi z dodatkom soli in česna. Sestavine stolčemo in pomešamo. Počasi dodajamo oljčno olje. Na koncu naribamo parmezan.
  2. Z žlico izdolbemo paradižnike. Napolnimo jih s pestom, z olivami in jih zapremo s koščkom mocarele. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko.
  3. Notranjost postrvi premažemo z morsko soljo, s poprom in svežim timijanom. Ribe nadevamo z rezinami limone in jih damo v isto ponev za pečenje. Ribe popršimo z malo oljčnega olja in posujemo z mandlji. Ribe in paradižnik pečemo 15 minut pri 180 stopinjah.
  4. Kombinacijo ribe in paradižnika postrežemo z rižem, s kuskusom ali kruhom.

 

sestavine

  • 2 vejici timijana
  • 2 žlici črnih oliv brez koščic
  • sol
  • poper
  • 4 200-gramske postrvi
  • groba morska sol
  • 1 kroglica mocarele
  • 25 g tolčenih ali mletih mandljev
  • 1 limona
  • oljčno olje
  • 8 paradižnikov ''bivolje srce''

Za pesto

  • 1 vejica bazilike
  • 40 g plodov cedre
  • 30 g parmezana
  • 1 strok česna
  • 200 ml oljčnega olja

Sorodni recepti