Postrv s polnjenimi paradižniki

Način priprave:

  1. Za pesto damo v možnar lističe bazilike, plodove cedre, ki smo jih pred tem popekli v suhi ponvi z dodatkom soli in česna. Sestavine stolčemo in pomešamo. Počasi dodajamo oljčno olje. Na koncu naribamo parmezan.
  2. Z žlico izdolbemo paradižnike. Napolnimo jih s pestom, z olivami in jih zapremo s koščkom mocarele. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko.
  3. Notranjost postrvi premažemo z morsko soljo, s poprom in svežim timijanom. Ribe nadevamo z rezinami limone in jih damo v isto ponev za pečenje. Ribe popršimo z malo oljčnega olja in posujemo z mandlji. Ribe in paradižnik pečemo 15 minut pri 180 stopinjah.
  4. Kombinacijo ribe in paradižnika postrežemo z rižem, s kuskusom ali kruhom.

 

sestavine

  • 2 vejici timijana 2 žlici črnih oliv brez koščic sol poper 4 200-gramske postrvi groba morska sol 1 kroglica mocarele 25 g tolčenih ali mletih mandljev 1 limona oljčno olje 8 paradižnikov ''bivolje srce''Za pesto1 vejica bazilike 40 g plodov cedre 30 g parmezana 1 strok česna 200 ml oljčnega olja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse