Pica z govedino bulgogi
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- MARINIRANA GOVEDINA:
- 250 g mlete govedine
- 3 žlica sojine omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 nasekljana stroka česna
- 1 naribana hruška naši
- 2 žlički praženih sezamovih semen
- TESTO ZA PICO:
- 250 g navadne moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 175 ml mlačne vode
- 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
- 3 žličke finega zdroba
- OMAKA ZA PICO:
- 100 ml pasate
- 1 žlica gochujanga
- 2 žlički sladkorja
- NADEV:
- 180 g naribane mocarele
- 120 g narezanega kukmaka
- 1 drobno nasekljan podolgovati rdeči čili
- ½ velike rdeče paprike, nasekljana
- 60 g drobno nasekljanega kimčija
- 2 mladi čebuli, drobno nasekljani pod kotom
- sezamovo olje za postrežbo
Priprava
- Čas počivanja: 50 minut
- Opomba: pica se speče v samo 12 minutah, ampak pri večini pečic bo treba peči eno po eno.
- 1. Marinirajte govedino, tako da jo daste v skledo s sojino omako, sezamovim oljem, nasekljanim česnom in naribanim našijem. Dodajte sezamova semena ter s kuhalnico premešajte sestavine in razdrobite govedino.
- 2. Pripravite testo, tako da v veliki posodi združite moko, kvas in sol. S kuhalnico naredite jamico na sredini ter dodajte mlačno vodo in olivno olje. Premešajte s kuhalnico, da dobite grobo testo.
- 3. Testo prestavite na pomokano delovno površino in 6–8 minut gnetite s spodnjim delom dlani, dokler ne postane testo gladko in prožno. Prestavite ga v skledo, pokrijte ga z vlažno krpo ali plastično folijo in ga pustite počivati 50 minut oziroma dokler se njegova velikost ne podvoji.
- 4. V pečico položite velik kamen za peko pice, vklopite ventilator in jo segrejte na 220 °C. Z udarcem sprostite zrak iz testa, prestavite ga na pomokano površino in ga razdelite na dvoje.
- 5. Testo razvaljajte v dva 26-centimetrska kroga. Dva pladnja za peko potresite z malo zdroba in nanju prestavite testo. Vsak pladenj rahlo stresite, tako da se testo ne zalepi nanj in ga boste zlahka prestavili na kamen v pečici.
- 6. Za omako zmešajte vse sestavine v posodi.
- 6. Obložite pici, tako da vsako premažete s slabo žlico omake. Dodajte gobe, papriko, čili, kimči in pol mlade čebule.
- 7. Razdrobite mleto govedino na kroglice in jih razporedite po picah. Obe pici potresite z mocarelo.
- 8. Pazljivo prestavite pico na vroč kamen v pečici. Pecite 12 minut oziroma dokler ne postane testo hrustljavo, mocarela pa zlate barve. Ponovite še z drugo pico.
- 8. Vzemite pico iz pečice. Posujte jo s preostalo čebulo, pokapajte s sezamovim oljem in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jamie Oliver
Pica brez pečice
Recepti Rudolph van Veen
Mini pice s školjkami
Recepti Lora in Stoyan
Pica z listnato zelenjavo
Recepti Martha Stewart
Limonova sirna pica
Recepti Rudolph van Veen
Copatek
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Odlična pica po francosko – dve vrsti
Recepti Curtis Stone
Pica iz mesarije in restavracije Gwen
Recepti Silvia Colloca
Debela sicilijanska pica
Recepti Justine Schofield
Picete s hruško, pršutom in rukolo
Recepti Donal Skehan
Nadevani kaneloni