Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • MARINIRANA GOVEDINA:
  • 250 g mlete govedine
  • 3 žlica sojine omake
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 2 nasekljana stroka česna
  • 1 naribana hruška naši
  • 2 žlički praženih sezamovih semen
  • TESTO ZA PICO:
  • 250 g navadne moke
  • 7 g suhega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 175 ml mlačne vode
  • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • 3 žličke finega zdroba
  • OMAKA ZA PICO:
  • 100 ml pasate
  • 1 žlica gochujanga
  • 2 žlički sladkorja
  • NADEV:
  • 180 g naribane mocarele
  • 120 g narezanega kukmaka
  • 1 drobno nasekljan podolgovati rdeči čili
  • ½ velike rdeče paprike, nasekljana
  • 60 g drobno nasekljanega kimčija
  • 2 mladi čebuli, drobno nasekljani pod kotom
  • sezamovo olje za postrežbo

Priprava

  • Čas počivanja: 50 minut
  • Opomba: pica se speče v samo 12 minutah, ampak pri večini pečic bo treba peči eno po eno.
  • 1. Marinirajte govedino, tako da jo daste v skledo s sojino omako, sezamovim oljem, nasekljanim česnom in naribanim našijem. Dodajte sezamova semena ter s kuhalnico premešajte sestavine in razdrobite govedino.
  • 2. Pripravite testo, tako da v veliki posodi združite moko, kvas in sol. S kuhalnico naredite jamico na sredini ter dodajte mlačno vodo in olivno olje. Premešajte s kuhalnico, da dobite grobo testo.
  • 3. Testo prestavite na pomokano delovno površino in 6–8 minut gnetite s spodnjim delom dlani, dokler ne postane testo gladko in prožno. Prestavite ga v skledo, pokrijte ga z vlažno krpo ali plastično folijo in ga pustite počivati 50 minut oziroma dokler se njegova velikost ne podvoji.
  • 4. V pečico položite velik kamen za peko pice, vklopite ventilator in jo segrejte na 220 °C. Z udarcem sprostite zrak iz testa, prestavite ga na pomokano površino in ga razdelite na dvoje.
  • 5. Testo razvaljajte v dva 26-centimetrska kroga. Dva pladnja za peko potresite z malo zdroba in nanju prestavite testo. Vsak pladenj rahlo stresite, tako da se testo ne zalepi nanj in ga boste zlahka prestavili na kamen v pečici.
  • 6. Za omako zmešajte vse sestavine v posodi.
  • 6. Obložite pici, tako da vsako premažete s slabo žlico omake. Dodajte gobe, papriko, čili, kimči in pol mlade čebule.
  • 7. Razdrobite mleto govedino na kroglice in jih razporedite po picah. Obe pici potresite z mocarelo.
  • 8. Pazljivo prestavite pico na vroč kamen v pečici. Pecite 12 minut oziroma dokler ne postane testo hrustljavo, mocarela pa zlate barve. Ponovite še z drugo pico.
  • 8. Vzemite pico iz pečice. Posujte jo s preostalo čebulo, pokapajte s sezamovim oljem in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse