Copatek
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 4 rdeče paprike
- snop zelenih belušev
- glavica rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 350 g sira brie
- 250 g listnatega testa
- 1 jajce za premaz
- ZA OMAKO PESTO:
- strok česna
- 40 g pinjol
- 75 g rukole
- 100 ml oljčnega olja
- sol
- poper
Priprava
- 1. Paprike spečemo v pekaču, obloženem s papirjem za peko, približno 10 minut pri 220 stopinjah. Damo jih v lonček in pokrijemo.
- 2. Belušem odrežemo spodnjo trdo četrtino. Damo jih v lonec s posoljeno vrelo vodo in kuhamo 4 minute. Nato beluše damo v skledo z vodo in ledom, da ohranijo zeleno barvo.
- 3. Čebulo in česen narežemo in damo v mešalnik. Paprike olupimo in odstranimo semena. Tudi njih damo v mešalnik. Zelenjavo posolimo in popopramo ter zmeljemo.
- 4. Listnato testo narežemo na 4 ali 5 enakih kock in položimo eno čez drugo. Na pomokani delovni površini testo razvlečemo v pravokotno obliko približno 50x40 cm. Z nožem izdelamo rob z zelo rahlim rezom in ne do konca. Širina roba naj bo približno 1 cm. Dno testa rahlo preluknjamo z vilicami na desetih mestih.
- 5. Čez testo razporedimo mešanico pečenih paprik, čebule in česna. Pri tem pustimo rob prost. Zgoraj razporedimo cele beluše, čez pa rezine brija. Posolimo in popopramo. Rob pite premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pito pečemo v predhodno segreti pečici 15 minut pri 200 stopinjah.
- 6. Za omako pesto v posodi zmečkamo česen in pinjole s soljo. Nato dodamo narezano rukolo in tudi njo zmečkamo. Dodamo nekaj kapljic oljčnega olja.
- 7. Omako pesto razmažemo po vrhu pečene pite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jamie Oliver
Pica brez pečice
Recepti Rudolph van Veen
Mini pice s školjkami
Recepti Lora in Stoyan
Pica z listnato zelenjavo
Recepti Martha Stewart
Limonova sirna pica
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Odlična pica po francosko – dve vrsti
Recepti Curtis Stone
Pica iz mesarije in restavracije Gwen
Recepti Silvia Colloca
Debela sicilijanska pica
Recepti Donal Skehan
Pica z govedino bulgogi
Recepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem