Copatek

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

 

sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • snop zelenih belušev
  • glavica rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 350 g sira brie
  • 250 g listnatega testa
  • 1 jajce za premaz
  • ZA OMAKO PESTO:
  • strok česna
  • 40 g pinjol
  • 75 g rukole
  • 100 ml oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  • 1. Paprike spečemo v pekaču, obloženem s papirjem za peko, približno 10 minut pri 220 stopinjah. Damo jih v lonček in pokrijemo.
  • 2. Belušem odrežemo spodnjo trdo četrtino. Damo jih v lonec s posoljeno vrelo vodo in kuhamo 4 minute. Nato beluše damo v skledo z vodo in ledom, da ohranijo zeleno barvo.
  • 3. Čebulo in česen narežemo in damo v mešalnik. Paprike olupimo in odstranimo semena. Tudi njih damo v mešalnik. Zelenjavo posolimo in popopramo ter zmeljemo.
  • 4. Listnato testo narežemo na 4 ali 5 enakih kock in položimo eno čez drugo. Na pomokani delovni površini testo razvlečemo v pravokotno obliko približno 50x40 cm. Z nožem izdelamo rob z zelo rahlim rezom  in ne do konca. Širina roba naj bo približno 1 cm. Dno testa rahlo preluknjamo z vilicami na desetih mestih.
  • 5. Čez testo razporedimo mešanico pečenih paprik, čebule in česna. Pri tem pustimo rob prost. Zgoraj razporedimo cele beluše, čez pa rezine brija. Posolimo in popopramo. Rob pite premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pito pečemo v predhodno segreti pečici 15 minut pri 200 stopinjah.
  • 6. Za omako pesto v posodi zmečkamo česen in pinjole s soljo. Nato dodamo narezano rukolo in tudi njo zmečkamo. Dodamo nekaj kapljic oljčnega olja.
  • 7. Omako pesto razmažemo po vrhu pečene pite.

Sorodni recepti

Poglej vse