Opis

Način priprave:

1. Paprike spečemo v pekaču, obloženem s papirjem za peko, približno 10 minut pri 220 stopinjah. Damo jih v lonček in pokrijemo.

2. Belušem odrežemo spodnjo trdo četrtino. Damo jih v lonec s posoljeno vrelo vodo in kuhamo 4 minute. Nato beluše damo v skledo z vodo in ledom, da ohranijo zeleno barvo.

3. Čebulo in česen narežemo in damo v mešalnik. Paprike olupimo in odstranimo semena. Tudi njih damo v mešalnik. Zelenjavo posolimo in popopramo ter zmeljemo.

4. Listnato testo narežemo na 4 ali 5 enakih kock in položimo eno čez drugo. Na pomokani delovni površini testo razvlečemo v pravokotno obliko približno 50x40 cm. Z nožem izdelamo rob z zelo rahlim rezom  in ne do konca. Širina roba naj bo približno 1 cm. Dno testa rahlo preluknjamo z vilicami na desetih mestih.

5. Čez testo razporedimo mešanico pečenih paprik, čebule in česna. Pri tem pustimo rob prost. Zgoraj razporedimo cele beluše, čez pa rezine brija. Posolimo in popopramo. Rob pite premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pito pečemo v predhodno segreti pečici 15 minut pri 200 stopinjah.

6. Za omako pesto v posodi zmečkamo česen in pinjole s soljo. Nato dodamo narezano rukolo in tudi njo zmečkamo. Dodamo nekaj kapljic oljčnega olja.

7. Omako pesto razmažemo po vrhu pečene pite.

sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • snop zelenih belušev
  • glavica rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 350 g sira brie
  • 250 g listnatega testa
  • 1 jajce za premaz

Za omako pesto

  • strok česna
  • 40 g pinjol
  • 75 g rukole
  • 100 ml oljčnega olja
  • sol
  • poper

Sorodni recepti