Opis

Limonova sirna pica

Priprava

  1. Kamen za peko pice damo na dno pečice (odstranimo rešetke) ali na spodnjo rešetko v električni pečici. Pečico segrejemo na vsaj 260 °c.
  2. Medtem čez testo položimo rezine čebule in limone, pri čemer naokrog pustimo 2,5 cm debel rob. Sire enakomerno porazdelimo, po vrhu pa posujemo rožmarin. Začinimo s poprom in pokapamo z oljem.
  3. Izberemo nastavitev brojler. Rob loparja poravnamo z robom kamna. Lopar nagnemo in ga rahlo stresemo, da pico premestimo. Ko se rob pice dotakne kamna, hitro izvlečemo lopar, da pico premestimo na kamen. (pice ne premikamo.) Pečemo, dokler v skorji ne začnejo nastajati mehurčki, 3 do 4 minute. Temperaturo zmanjšamo na 260 °c in pečemo, dokler skorja ne postane hrustljava in zlato rjava, 6 do 8 minut. (če ne uporabljamo brojlerja, pico pečemo največ 10 do 15 minut.) Z loparjem vzamemo pico iz pečice. Narežemo in postrežemo.

 

* Kuharjeve opombe: Piave je sladek in oreškast staran kravji sir, ki je na voljo v trgovinah s posebno hrano. Parmezan lahko nadomestimo z drugim sirom.

sestavine

  • 850 g naribanega sira piave
  • 560 g naribanega sira fontina
  • 1 okroglo testo za pico
  • 1/4 rdeče čebule, zelo tanko narezane
  • 6 zelo tankih rezin limone, odstranjena semena
  • 1 žlica majhnih vejic svežega rožmarina
  • Sveže mlet poper
  • Ekstra deviško olivno olje za pršenje

Sorodni recepti