Opis

1. Za testo moko stresemo na pult, potresemo s soljo in v sredini naredimo jamico. Vanjo zlijemo vodo in oljčno olje ter potresemo s kvasom. Sestavine v jamici premešamo s prsti in postopoma dodajamo moko. Zamesimo gladko testo. Damo ga v namaščeno skledo in pokrijemo s krpo. Pustimo, da na toplem vzhaja 30 minut.

2. Za paradižnikovo omako drobno narežemo čebulo in česen ter ju popražimo na žlici ali dveh oljčnega olja. Dodamo olupljene paradižnike iz pločevinke, dodamo tudi sok. Začinimo s soljo, poprom in suhim origanom. Omako kuhamo 5 do 10 minut.

3. Koromač narežemo na četrtine. Trdo sredico vsake četrtine odstranimo in koromač narežemo na tanke trakove. Češnjeve paradižnike narežemo na polovice, mocarelo pa na rezine. Školjke dobro operemo pod tekočo vodo.

4. Testo vzamemo iz sklede, ga rahlo zamesimo in razdelimo na 6 enakih kep. Vsako kepo razvaljamo v majhen krog in majhne pice postavimo v plitev pekač, obložen s papirjem za peko. Vsako pico premažemo s paradižnikovo omako. Gor postavimo malo koromača, nekaj rezin mocarele in nekaj češnjevih paradižnikov. Vsako pico pokapamo z oljčnim oljem in jih pečemo v predhodno segreti pečici pri najvišji temperaturi – 250 stopinj, dokler se ne spečejo do konca.

5. Pice vzamemo ven in po njih zložimo nekaj školjk z lupinami in malo zamrznjenega graha. Pečemo jih še pet minut.

sestavine

Za testo

  • 500 g moke
  • 300 ml vode
  • 7 g suhega kvasa
  • 1 žlička suhega origana
  • 15 ml oljčnega olja
  • 12 g soli

Za paradižnikovo omako

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • 400 g olupljenih paradižnikov
  • 1 žlička suhega origana

Za okras

  • 500 g školjk z lupinami
  • 1 koromač
  • 125 g češnjevih paradižnikov
  • oljčno olje
  • 3 kroglice mocarele
  • 100 g zamrznjenega graha

Sorodni recepti