Mini pice s školjkami

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • ZA TESTO:
  • 500 g moke
  • 300 ml vode
  • 7 g suhega kvasa
  • 1 žlička suhega origana
  • 15 ml oljčnega olja
  • 12 g soli
  • ZA PARADIŽNIKOVO OMAKO:
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • 400 g olupljenih paradižnikov
  • 1 žlička suhega origana
  • ZA OKRAS:
  • 500 g školjk z lupinami
  • 1 koromač
  • 125 g češnjevih paradižnikov
  • oljčno olje
  • 3 kroglice mocarele
  • 100 g zamrznjenega graha

Priprava

  • 1. Za testo moko stresemo na pult, potresemo s soljo in v sredini naredimo jamico. Vanjo zlijemo vodo in oljčno olje ter potresemo s kvasom. Sestavine v jamici premešamo s prsti in postopoma dodajamo moko. Zamesimo gladko testo. Damo ga v namaščeno skledo in pokrijemo s krpo. Pustimo, da na toplem vzhaja 30 minut.
  • 2. Za paradižnikovo omako drobno narežemo čebulo in česen ter ju popražimo na žlici ali dveh oljčnega olja. Dodamo olupljene paradižnike iz pločevinke, dodamo tudi sok. Začinimo s soljo, poprom in suhim origanom. Omako kuhamo 5 do 10 minut.
  • 3. Koromač narežemo na četrtine. Trdo sredico vsake četrtine odstranimo in koromač narežemo na tanke trakove. Češnjeve paradižnike narežemo na polovice, mocarelo pa na rezine. Školjke dobro operemo pod tekočo vodo.
  • 4. Testo vzamemo iz sklede, ga rahlo zamesimo in razdelimo na 6 enakih kep. Vsako kepo razvaljamo v majhen krog in majhne pice postavimo v plitev pekač, obložen s papirjem za peko. Vsako pico premažemo s paradižnikovo omako. Gor postavimo malo koromača, nekaj rezin mocarele in nekaj češnjevih paradižnikov. Vsako pico pokapamo z oljčnim oljem in jih pečemo v predhodno segreti pečici pri najvišji temperaturi – 250 stopinj, dokler se ne spečejo do konca.
  • 5. Pice vzamemo ven in po njih zložimo nekaj školjk z lupinami in malo zamrznjenega graha. Pečemo jih še pet minut.

Sorodni recepti

Poglej vse