Pica brez pečice

Jamie Oliver je znan po svojem strastnem pristopu do kuhanja, ki ga je razvil v skoraj 30 letih kariere v kuhinji in na televiziji. Njegova preprosta in sveža kuharska filozofija je osvojila srca ljudi po vsem svetu. Preizkusi nekaj njegovih jedi še danes in doživi pravo kulinarično doživetje.

sestavine

  • 250 g moke za vzhajanje, plus dodatna za posipanje
  • olivno olje
  • 1 rdeča čebula
  • ½ rdeče paprike
  • ½ 400 g pločevinke sesekljanega paradižnika
  • 50 g zrelega sira čedar
  • ½ glavnate ali okrogle solate
  • 1 korenček
  • rdeči vinski kis

Priprava

  • 1. V skledo dajte moko s ščepcem morske soli in postopoma dolivajte do približno 150 ml hladne vode ter z vilico sproti mešajte, da se testo sestavi v kepo. Na čisti, z moko posuti površini gnetite le 1 minuto in ga odložite na stran.
  • 2. Na srednje močan ogenj postavite 30-centimetrsko ponev z 1 žlico olivnega olja. Čebulo olupite in narežite, in papriko prav tako ter ju sproti dodajate v ponev, nato pa začinite s ščepcem morske soli in črnega popra. Pokrijte s pokrovom in pražite 2 minuti ali dokler ne postane zlata barva, pri tem občasno premešajte.
  • 3. Medtem testo razvaljajte v krog v velikosti ponve (debelina malo manj kot ½ cm).
  • 4. Ko je zelenjava popražena jo preložite na desko, nato pa testo previdno prenesite na suho ponev, pri čemer v testo nežno vtisnite prste, da ustvarite vdolbinice. Pokrijte s pokrovom in pecite 3 minute na eni strani, nato pa ga previdno obrnite. Odcedite nekaj tekočine iz paradižnika, nato ga rahlo pretlačite z vilico in razporedite po testu, pri čemer pustite 1 cm prostora ob robovih.
  • 5. Razporedite popraženo zelenjavo in grobo naribajte sir (dobro je, da ga je malo čez rob, ker se bo sir topil in bo nastala čudovita grudičasta skorjica). Znižajte temperaturo na srednjo, pokrijte in kuhajte še 3 do 4 minute, oziroma dokler se sir ne stopi in je skorja hrustljava.
  • 6. Medtem natrgajte zunanje liste solate, fizično narežite steblo in ločite notranje liste. Korenje obrežite in hitro olupite, prelijte s po 1 žlico rdečega vinskega kisa in oljčnega olja ter vse skupaj premešajte. Pico prestavite na desko, nato jo narežite na rezine in postrezite s solato.

Sorodni recepti

Poglej vse