Nadevani kaneloni
Priprava

Za testenine:

Testenine pripravimo tako, da zmešamo sestavine in testo mesimo, dokler ni gladko in prožno. Pustimo ga počivati 1 uro.

Na pomokanem pultu testenine razvaljamo karseda tanko. Izrežemo pravokotnike 15x10cm. Prvi korak preskočimo, če bomo uporabili pripravljene liste za lazanjo. 

Za nadev:

Zmešamo mleto meso, jajca, nasekljana peteršilj in česen, sir pecorino, krušne drobtine in ščepec soli. Popražimo v ponvi na oljčnem olju in dam na stran, da se ohladi. Ko se ohladi, dodamo na kocke narezano klobaso, šunko in prekajeni sir scamorza. 

Za paradižnikovo omako:

Zelenjavo narežemo in popražimo v ponvi na oljčnem olju. Dodamo pasiran paradižnik, začinimo s ščepcem soli in pustimo rahlo vreti 10 minut na rahlem ognju.

Liste testenin kuhamo 3-4 minute v soljeni vreli vodi z oljčnim oljem. Oljčno olje bo preprečilo, da se listi sprimejo. Odcedimo in liste položimo enega poleg drugega na čisto kuhinjsko krpo, da se posušijo.

Na dno pekača dobro razmažemo nekaj žlic paradižnikove omake.

Nekaj žlic paradižnikove omake dodamo tudi nadevu, da bomo kanelone lažje nadevali. 

Na sredino lista damo nekaj nadeva, ga zavijemo in položimo v pekač s spojem navzdol. Ponavljamo, dokler pekač ni poln. 

Kanelone prelijemo s preostalo paradižnikovo omako in potresemo z naribanim sirom pecorino. 

Pečemo 20-25 minut v predhodno segreti pečici pri 180 °C. 

Pred postrežbo kanelone pustimo, da počivajo in se hladijo 10 minut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sestavine

  • Za sveže testenine300 g moke 3 velika jajcaZa nadev350 g mletega mesa 2 srednje veliki jajci 50 g klobase narezane na kocke 50 g šunke narezane na kocke 50 g sira scamroza narezanega na kocke 2 žlici naribanega sira pecorino 1 žlica krušnih drobtin 3 žlice oljčnega olja 1 pest nasekljanega peteršilja 1 nasekljan strok česna 1 ščepec soliZa paradižnikovo omako400 ml pasiranega paradižnika 1 čebula 1 korenček 2 žlici oljčnega olja 1 ščepec soli sveži listi bazilike za okras 50 g sira pecorino za okras

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse