Priprava:

Segrejemo belo vino in klapavice skuhamo na pari. Spravimo tekočino iz klapavic. Blanširamo stročji fižol in grah. Izluščimo bob. V ponvi za paello segrejemo oljčno olje.

Narežemo piščančje prsi in svinjsko ledvično pečenko na kocke. Začinimo jih s soljo in papriko v prahu.Popečemo kocke piščanca in jih položimo na krožnik.Dodamo oljčno olje in popečemo še ledvično pečenko ter jo dodamo piščancu.

Očistimo škampe in jih v ponvi za paello pečemo eno minuto.Popečene škampe vzamemo ven in jih damo v drugo posodo kot piščanca in svinjino.

V ponev za paello dodamo malce oljčnega olja.

Olupimo in narežemo čebulo ter česen na majhne koščke in jih damo v ponev.Prepolovimo rdečo papriko in odstranimo semena. Narežemo jo na koščke in dodamo čebuli in česnu. Olupimo paradižnik in odstranimo semena.Nasekljamo na kose in dodamo v ponev.

Nasekljamo peteršilj in ga dodamo v ponev. Naj počasi vre, dokler se omaka ne zgosti. Namočimo nekaj nitk žafrana v dve žlički vroče vode.

Dodamo piščančjo jušno osnovo, tekočino od klapavic in vodo z žafranom.Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter dobro premešamo.Dodamo riž za paello, ko omaka vre.Premešamo, dodamo piščanca, svinjino, škampe, fižol in grah.

Kuhamo 10 minut in nenehno mešamo. Narežemo olive.

Olive in klapavice položimo na vrh paelle in pokrijemo z vlažno brisačo. Naj počiva 10 minut.

 

 

 

sestavine

  • 6 žličk belega vina 450 g klapavic 120 g boba 150 g stročjega fižola oljčno olje 6 piščančjih prsi (majhnih) 150 g svinjske ledvične pečenke 10 škampov 2 čebuli 3 stroki česna 1 rdeča paprika 2 paradižnika 5 vejic peteršilja 900 ml piščančje jušne osnove 350 g riža za paello nekaj nitk žafrana 230 g choriza 120 g graha 8 nadevanih zelenih oliv sol paprika v prahu sveže mleti poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse