Olive Ascolane (Ocvrte polnjene olive)
Recept je iz: Luca Ciano
Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!
sestavine
- 18–20 razkoščičenih zelenih oliv
- 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 30 g na fino narezanih korenčkov
- 30 g na drobno nasekljane čebule
- 30 g na fino nasekljanih stebel zelene
- 40 g mlete govedine
- 40 g mlete svinjine
- 40 g mletega piščančjega mesa
- ½ skodelice suhega belega vina
- lupina ½ limone
- ¼ žličke muškatnega oreščka v prahu
- 1 rezina belega kruha brez skorje
- 25 g naribanega parmezana
- 3 jajca
- 18 velikih razkoščičenih zelenih oliv
- 50 g navadne moke
- 150 g drobtin
- 500 ml rastlinskega olja za cvrtje
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. V ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Korenček, čebulo in zeleno pražite 5 minut, dokler se ne zmehčajo, in medtem večkrat premešajte. Dodajte goveje, svinjsko in piščančje mleto meso. Pražite 5 minut in mešajte, da razbijete grudice, dokler meso ne porjavi. Začinite. Prilijte vino in zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 2 do 3 minute, dokler polovica vina ne izhlapi. Odstavite, da se ohladi.
- 2. Mešanico mletega mesa dajte v sekljalnik. Dodajte lupinico, muškatni orešček in kruh. Procesirajte, dokler se sestavine ne povežejo. Mešanico prestavite v skledo. Dodajte parmezan in 1 rahlo stepeno jajce ter premešajte. Za 30 min postavite v hladilnik.
- 3. Vsako olivo po dolgem rahlo zarežite in vanjo dajte 1 žličko mešanice z mletim mesom.
- 4. Moko in drobtine sesujte na ločena krožnika. Stepite preostala jajca v skledi. Olive pomokajte in jih otresite, da se znebite odvečne moke. Pomočite jih v jajca, nato pa nežno povaljajte v drobtinah. V kozici na 170 do 180 stopinjah segrejte rastlinsko olje. V serijah olive cvrite 5 do 6 minut, dokler ne postanejo hrustljave in se zlato obarvajo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Ocvrtki iz pršuta in rikote z mandljevo skorjo
Recepti Luca Ciano
Bresaola s sirom feta in pestom iz rukole
Recepti Marcus Wareing
Sendviči z zrezkom in marmelado s slanino
Recepti Lora in Stoyan
Jajca z vinsko omako
Recepti Nico Reynolds
Nadev
Recepti Filipa Gomes
Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem
Recepti Luke Nguyen
Cmoki s kozicami in svinjino (mi sui cao)
Recepti Nenad Veljković
Telečji biftek s kavo in z gobami šitake
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne kroglice
Recepti Donal Skehan
Mesne kroglice s kremno gorčično omako