Za pravi okus Italije bo poskrbel Luca Ciano, italijanski kuharski mojster, ki s svojo strastjo do hrane in izjemnimi kuharskimi veščinami ustvarja čarobne italijanske jedi. Pridruži se ostalim domačim kuharjem in pripravi še ti pristno italijansko jed. Buon appetito!

sestavine

  • 18–20 razkoščičenih zelenih oliv
  • 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 30 g na fino narezanih korenčkov
  • 30 g na drobno nasekljane čebule
  • 30 g na fino nasekljanih stebel zelene
  • 40 g mlete govedine
  • 40 g mlete svinjine
  • 40 g mletega piščančjega mesa
  • ½ skodelice suhega belega vina
  • lupina ½ limone
  • ¼ žličke muškatnega oreščka v prahu
  • 1 rezina belega kruha brez skorje
  • 25 g naribanega parmezana
  • 3 jajca
  • 18 velikih razkoščičenih zelenih oliv
  • 50 g navadne moke
  • 150 g drobtin
  • 500 ml rastlinskega olja za cvrtje

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. V ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Korenček, čebulo in zeleno pražite 5 minut, dokler se ne zmehčajo, in medtem večkrat premešajte. Dodajte goveje, svinjsko in piščančje mleto meso. Pražite 5 minut in mešajte, da razbijete grudice, dokler meso ne porjavi. Začinite. Prilijte vino in zavrite. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 2 do 3 minute, dokler polovica vina ne izhlapi. Odstavite, da se ohladi.
  • 2. Mešanico mletega mesa dajte v sekljalnik. Dodajte lupinico, muškatni orešček in kruh. Procesirajte, dokler se sestavine ne povežejo. Mešanico prestavite v skledo. Dodajte parmezan in 1 rahlo stepeno jajce ter premešajte. Za 30 min postavite v hladilnik.
  • 3. Vsako olivo po dolgem rahlo zarežite in vanjo dajte 1 žličko mešanice z mletim mesom.
  • 4. Moko in drobtine sesujte na ločena krožnika. Stepite preostala jajca v skledi. Olive pomokajte in jih otresite, da se znebite odvečne moke. Pomočite jih v jajca, nato pa nežno povaljajte v drobtinah. V kozici na 170 do 180 stopinjah segrejte rastlinsko olje. V serijah olive cvrite 5 do 6 minut, dokler ne postanejo hrustljave in se zlato obarvajo.

Sorodni recepti

Poglej vse