Na žaru pečena tilapija z limonsko travo
Recept je iz: Luke Nguyen
Luke Nguyen za pripravo tipične kitajske jedi uporabi priljubljeno ribo tilapijo, vi pa lahko uporabite tudi morski list, ploščo ali mladega hlastača. Odlična jed za peko na žaru, ob kateri potrebujete samo še dušen riž in hladno pivo.
sestavine
- 2 stebli limonske trave, dolge zelene liste dajte na stran
- 1 dolg rdeči čili, narezan na rezine
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 4 cm velik kos ingverja, drobno sesekljan
- 2 mladi čebuli, narezani na rezine
- 2 žlici svetle sojine omake
- 1 cela očiščena riba tilapija (uporabite lahko tudi morski list, ploščo ali mladega hlastača)
- 1 žlica rastlinskega olja
Priprava
- Št. porcij: 2
- 1. Beli del limonske trave narežite na majhne kocke, zelene liste prihranite za pozneje. Liste namočite v hladno vodo in dajte na stran.
- 2. V skledi zmešajte na kocke narezano limonsko travo, čili, česen, ingver, mlado čebulo in sojino omako. Dobro premešajte in postavite na stran.
- 3. Ribo položite na desko za rezanje. Z ostrim nožem za filetiranje zarežite pri hrbtenici ribe in oblikujte file tako, da zarežete do trebuha, ne da bi odrezali file od telesa.
- 4. Notranjost ribe napolnite z mešanico z limonsko travo. Ribo zaprite in zavežite z listi limonske trave.
- 5. Ribo premažite z oljem. Na srednje visoki temperaturi na žaru pecite ribo na vsaki strani 10 minut.
- 6. Odstranite liste limonske trave in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Curtis Stone
Hrustljavo pečen brancin z žafranovim rižem in tapenado
Recepti Marcus Wareing
Cela polnjena skuša na žaru z zeliščnim krompirjem
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Kedgeree
Recepti Ainsley Harriott
Trinidadski ribji sendvič s tamarindovo majonezo
Recepti Luke Nguyen
Riba na pari s soljenimi sojinimi zrni in steklenimi rezanci
Recepti Lora in Stoyan
File skuše na posteljici iz fižola
Recepti Luke Nguyen
Riba na žaru s hrustljavo meto
Recepti Gabriele Sponza
Pečen brancin z rižoto
Recepti Jamie Oliver
Sendviči z ribjimi palčkami
Recepti Tom Kerridge
Kovač na žaru s solato iz dimljenega krompirja