Luke Nguyen za pripravo tipične kitajske jedi uporabi priljubljeno ribo tilapijo, vi pa lahko uporabite tudi morski list, ploščo ali mladega hlastača. Odlična jed za peko na žaru, ob kateri potrebujete samo še dušen riž in hladno pivo.

sestavine

  • 2 stebli limonske trave, dolge zelene liste dajte na stran
  • 1 dolg rdeči čili, narezan na rezine
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 4 cm velik kos ingverja, drobno sesekljan
  • 2 mladi čebuli, narezani na rezine
  • 2 žlici svetle sojine omake
  • 1 cela očiščena riba tilapija (uporabite lahko tudi morski list, ploščo ali mladega hlastača)
  • 1 žlica rastlinskega olja

Priprava

  • Št. porcij: 2
  • 1. Beli del limonske trave narežite na majhne kocke, zelene liste prihranite za pozneje. Liste namočite v hladno vodo in dajte na stran.
  • 2. V skledi zmešajte na kocke narezano limonsko travo, čili, česen, ingver, mlado čebulo in sojino omako. Dobro premešajte in postavite na stran.
  • 3. Ribo položite na desko za rezanje. Z ostrim nožem za filetiranje zarežite pri hrbtenici ribe in oblikujte file tako, da zarežete do trebuha, ne da bi odrezali file od telesa.
  • 4. Notranjost ribe napolnite z mešanico z limonsko travo. Ribo zaprite in zavežite z listi limonske trave.
  • 5. Ribo premažite z oljem. Na srednje visoki temperaturi na žaru pecite ribo na vsaki strani 10 minut.
  • 6. Odstranite liste limonske trave in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse