Potopite se v morje kulinaričnih užitkov s hrustljavo pečenim brancinom. Hrustljava koža in mehko meso bosta prava simfonija okusov za vaše brbončice.

sestavine

  • ŽAFRANOV RIŽ:
  • stopljeno maslo za premaz
  • skodelica jasminovega riža
  • 1 1/4 skodelice vode
  • žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • žlička košer soli
  • ščepec zmečkanih žafranovih nitk
  • TAPENADA:
  • 1/3 skodelice ekstra deviškega olivnega olja
  • 1/3 skodelice oliv kalamata
  • 1/4 skodelice peteršiljevih listov
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1/2 žličke alepskega čilija
  • BRANCIN:
  • dva 170-gramska fileja brancina s kožo
  • žlica olivnega olja
  • 3 žlice hladnega masla, narezanega na kocke

Priprava

  • Št. porcij: 2
  • Čas priprave: 10 minut
  • Čas kuhanja: 30 minut
  • Žafranov riž:
  • 1. Posodo večnamenskega kuhalnika premažite z maslom. Dodajte riž, vodo, olje, sol in žafran ter premešajte. Nastavite na večnamensko kuho in kuhajte 30 minut oziroma dokler riž ne vpije vode. Riža med kuhanjem ne mešajte, saj se pri tem sprosti škrob, zaradi katerega postane riž lepljiv.
  • 2. Razprostrite riž z vilicami in nastavite kuhalnik na ohranjanje toplote.
  • Tapenada:
  • 3. V multipraktik dajte olje, olive, peteršilj, kis, alepski čili, poper, 1/2 žličke soli in 1/4 žličke sveže mletega črnega popra. Miksajte, dokler ni peteršilj na drobno nasekljan.
  • Brancin:
  • 4. Vzemite fileja in z ostrim nožem rahlo zarežite na strani s kožo. Premažite ju z oljem in ju posolite. Položite ju v hladno ponev s kožo navzdol. Okoli štiri minute pecite na močnem ognju, tako da se koža hrustljavo zapeče. Nato pecite na zmernem ognju okoli tri minute, da dobi koža zlatorjavo barvo. Obrnite fileja in dodajte maslo. Pecite še dve minuti in fileja prelivajte z maslom.
  • Serviranje:
  • 5. Na sredo obeh krožnikov naložite riž, nanj pa položite brancina. Okoli njega naložite tapenado. Postrezite s preostalo tapenado.

Sorodni recepti

Poglej vse