Sendviči z ribjimi palčkami

Sendviči z ribjimi palčkami

Opis

Priprava:

1. Lepinje položimo v pečico, da se segrejejo pri 130 stopinjah.

2. Filete ribe (iverko, list ali drugo belo ribo) damo na velik kos papirja za peko. Posolimo, popopramo in dodamo malo pekoče mlete paprike. Potresemo jih z moko in povaljamo na vseh straneh.

3. Segrejemo ponev z malo olja in ribe pečemo po 3 do 4 minute na vsaki strani. Preden jih obrnemo, nanje naribamo parmezan. Pečene filete ribe vzdolžno narežemo na polovice.

4. Za tatarsko omako v mešalnik damo jogurt, kisle kumarice, izcedimo limonov sok, narežemo peteršilj in liste zelene solate ter dodamo odcejene kapre. Vse premešamo.

5. Krompir narežemo na zelo tanke rezine, ga damo v lonec in prelijemo z vročo vodo. Skuhamo ga. Dodamo grah in narezano meto. Ko se zelenjava skuha, jo odcedimo. Vse zmeljemo v mešalniku in posolimo.

6. Prerežemo lepinje. Spodnji del namažemo s tatarsko omako, dodamo ribje palčke, znova dodamo tatarsko omako, nekaj šopkov vodne kreše in sendvič pokrijemo. Sendviče položimo na leseno desko in postrežemo s skledicami tatarske omake in grahovega pireja ter z rezinami limone.

 


sestavine

  • 4 polnozrnate lepinje
  • 480 g filetov bele ribe
  • sol
  • poper
  • 1 ščepec pekoče mlete paprike
  • 0.5 skodelice moke
  • oljčno olje
  • 25 g parmezana
  • vodna kreša
  • 1 limona

Za tatarsko omako

  • 6 kislih kumaric
  • 1 žlica kaper
  • 250 g jogurta
  • 0.25 šopka peteršilja
  • sok ene limone
  • 1 majhna zelena solata

Za grahov pire

  • 1 krompir
  • 500 g zamrznjenega graha
  • 0.5 šopka sveže mete

Sorodni recepti