Sendviči z ribjimi palčkami

15 minut priprave in sendvič je pripravljen na pokušino!

sestavine

  • 4 polnozrnate lepinje
  • 480 g filetov bele ribe
  • sol
  • poper
  • 1 ščepec pekoče mlete paprike
  • 0.5 skodelice moke
  • oljčno olje
  • 25 g parmezana
  • vodna kreša
  • 1 limona
  • Za tatarsko omako:
  • 6 kislih kumaric
  • 1 žlica kaper
  • 250 g jogurta
  • 0.25 šopka peteršilja
  • sok ene limone
  • 1 majhna zelena solata
  • Za grahov pire:
  • 1 krompir
  • 500 g zamrznjenega graha
  • 0.5 šopka sveže mete

Priprava

  • Lepinje položimo v pečico, da se segrejejo pri 130 stopinjah.
  • Filete ribe (iverko, list ali drugo belo ribo) damo na velik kos papirja za peko. Posolimo, popopramo in dodamo malo pekoče mlete paprike. Potresemo jih z moko in povaljamo na vseh straneh.
  • Segrejemo ponev z malo olja in ribe pečemo po 3 do 4 minute na vsaki strani. Preden jih obrnemo, nanje naribamo parmezan. Pečene filete ribe vzdolžno narežemo na polovice.
  • Za tatarsko omako v mešalnik damo jogurt, kisle kumarice, izcedimo limonov sok, narežemo peteršilj in liste zelene solate ter dodamo odcejene kapre. Vse premešamo.
  • Krompir narežemo na zelo tanke rezine, ga damo v lonec in prelijemo z vročo vodo. Skuhamo ga. Dodamo grah in narezano meto. Ko se zelenjava skuha, jo odcedimo. Vse zmeljemo v mešalniku in posolimo.
  • Prerežemo lepinje. Spodnji del namažemo s tatarsko omako, dodamo ribje palčke, znova dodamo tatarsko omako, nekaj šopkov vodne kreše in sendvič pokrijemo. Sendviče položimo na leseno desko in postrežemo s skledicami tatarske omake in grahovega pireja ter z rezinami limone.

Sorodni recepti

Poglej vse