Kristenini čokoladni rjavčki
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma! Najboljši rjavčki, ki jih lahko pojeste sami, lahko jih prej segrejete ali pa jih postrežete s kepico sladoleda in karamelno omako.
sestavine
- 160 nesoljenega masla
- 320 g kakovostne temne čokolade (A)
- 140 g sladkorja v prahu
- 140 g rjavega sladkorja
- 4 jajca (250 g)
- 1/2 čajne žličke vaniljeve paste
- 110 g večnamenske moke
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 20 g nizozemskega kakava
- ščepec soli
- 125 g kakovostne mlečne čokolade
- 125 g kakovostne temne čokolade (B)
- smetana za serviranje
Priprava
- 1. Maslo in temno čokolado (A) stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. V skledi z roko ali metlico zmešamo obe vrsti sladkorja, jajca in vaniljo. Suhe sestavine presejemo in jih dobro, a nežno vmešamo v tekočo zmes. Mlečno in temno čokolado (B) drobno narežemo in ju dodamo v mešanico.
- 2. Dva kvadratna pekača za torte (160 mm) obložimo s papirjem za peko in v oba enakomerno razporedimo mešanico ter jo 25 minut pečemo v ventilacijski pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija. Za tem počakajte, da se pecivo ohladi, potem pa ga potresite s sladkorjem v prahu in ga narežite v obliki kvadratov.
- 3. Rjavčke lahko pokrijete s plastično folijo, saj v zamrzovalniku zdržijo tudi en mesec.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Portugalske pite s kremo
Recepti Ainsley Harriott
Kolači s kokosom in limeto
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Lora in Stoyan
Višnjevi browniji s španskimi vetrci
Recepti Mark Moriarty
Popolni kolački
Recepti Donal Skehan
Kocke s prestami in riževimi krispiji
Recepti Lora in Stoyan
Biskvit z bezgovim sirupom
Recepti Martha Stewart
Kolač z blitvo in rikoto
Recepti Lora in Stoyan
Malinovi zvitki z zapečeno meringo
Recepti Martha Stewart
Kolač s kondenziranim mlekom