Opis

Najboljši rjavčki, ki jih lahko pojeste sami, lahko jih prej segrejete ali pa jih postrežete s kepico sladoleda in karamelno omako.

Priprava

Maslo in temno čokolado (A) stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. V skledi z roko ali metlico zmešamo obe vrsti sladkorja, jajca in vaniljo. Suhe sestavine presejemo in jih dobro, a nežno vmešamo v tekočo zmes. Mlečno in temno čokolado (B) drobno narežemo in ju dodamo v mešanico. Dva kvadratna pekača za torte (160 mm) obložimo s papirjem za peko in v oba enakomerno razporedimo mešanico ter jo 25 minut pečemo v ventilacijski pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija. Za tem počakajte, da se pecivo ohladi, potem pa ga potresite s sladkorjem v prahu in ga narežite v obliki kvadratov.

Rjavčke lahko pokrijete s plastično folijo, saj v zamrzovalniku zdržijo tudi en mesec.

sestavine

  • 160 nesoljenega masla
  • 320 g kakovostne temne čokolade (A)
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 140 g rjavega sladkorja
  • 4 jajca (250 g)
  • 1/2 čajne žličke vaniljeve paste
  • 110 g večnamenske moke
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 20 g nizozemskega kakava
  • ščepec soli
  • 125 g kakovostne mlečne čokolade
  • 125 g kakovostne temne čokolade (B)
  • smetana za serviranje

Sorodni recepti