Jeroenove ostrige Rockefeller
Recept je iz: Rudolph van Veen
Priprava:
Holandska omaka
V lonec vlijemo vino in kis ter pustimo, da zavre. Šalotko olupimo in nasekljamo. Nato v lonec damo poper v zrnju, pehtran in šalotko. Naj tekočina vre okrog 15 minut in naj se tretjina zreducira. Osnovo za omako precedimo. Lonec vrnemo na ogenj, a naj bo majhen. Jajca ubijemo in rumenjak ločimo od beljaka. Rumenjake dodamo omaki in jih z metlico penasto stepemo. Ko je omaka dovolj penasta, vanjo vlijemo stopljeno maslo. Ogenj ugasnemo. Lonec pokrijemo s pokrovko, da omaka ne izpari.
Špinača
V ponvi segrejemo malce oljčnega olja. Špinačo pečemo okrog 2 minuti in ves čas mešamo. Špinačo odcedimo skozi cedilo.
Ostrige Rockefeller
Pečico segrejemo na 220 °C. Ostrige odpremo z nožem za ostrige. Prerežemo močno mišico za odpiranje školjke in meso ločimo od školjke. Začinimo z malce tabasca. Na ostrigo položimo malce špinače in večjo žlico holandske omake.
Ostrige na hitro popečemo v pečici, dokler holandska omaka ne postane rumene barve.
S plinskim gorilnikom lahko še dodatno flambiramo zgornji sloj omake, da dobimo temnejši zlatorjavi odtenek. Ostrige položimo na krožnik.
Priprava:
Holandska omaka
V lonec vlijemo vino in kis ter pustimo, da zavre. Šalotko olupimo in nasekljamo. Nato v lonec damo poper v zrnju, pehtran in šalotko. Naj tekočina vre okrog 15 minut in naj se tretjina zreducira. Osnovo za omako precedimo. Lonec vrnemo na ogenj, a naj bo majhen. Jajca ubijemo in rumenjak ločimo od beljaka. Rumenjake dodamo omaki in jih z metlico penasto stepemo. Ko je omaka dovolj penasta, vanjo vlijemo stopljeno maslo. Ogenj ugasnemo. Lonec pokrijemo s pokrovko, da omaka ne izpari.
Špinača
V ponvi segrejemo malce oljčnega olja. Špinačo pečemo okrog 2 minuti in ves čas mešamo. Špinačo odcedimo skozi cedilo.
Ostrige Rockefeller
Pečico segrejemo na 220 °C. Ostrige odpremo z nožem za ostrige. Prerežemo močno mišico za odpiranje školjke in meso ločimo od školjke. Začinimo z malce tabasca. Na ostrigo položimo malce špinače in večjo žlico holandske omake.
Ostrige na hitro popečemo v pečici, dokler holandska omaka ne postane rumene barve.
S plinskim gorilnikom lahko še dodatno flambiramo zgornji sloj omake, da dobimo temnejši zlatorjavi odtenek. Ostrige položimo na krožnik.
sestavine
- Holandska omaka100 ml belega kisa 200 ml belega vina 1 šalotka 10 zrn popra pol šopka pehtrana 2 jajci 250 g stopljenega maslaŠpinača300 g špinačeOstrige12 ostrig nekaj kapljic tabascaPotrebujemo še: nož za ostrige in cedilo
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami