Gobe v marinadi
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Priprava:
1. Gobe očistimo in jih natrgamo ali grobo narežemo. Blanširamo jih približno 2 do 3 minute v vreli vodi s koriandrom, poprom, soljo, sladkorjem in kisom.
2. Gobe damo v lončke, dodamo drenulje in začimbnice, prelijemo z marinado, jih dobro zapremo in steriliziramo 15 do 20 minut.
3. Jemo lahko tudi nekonzervirane, kot solato, ampak v tem primeru jih pustimo stati vsaj dva do tri dni v marinadi v hladilniku. Če želite, lahko med serviranjem začinite z malo česna, kopra in oljčnim oljem.
sestavine
- 5 kg gob (šampinjonov in jurčkov 500 ml 6-odstotnega vinskega kisa 1.5 l vode 100 g sladkorja 1 žlica poprove mešanice 0.5 žlice koriandra v zrnih 1 skodelica drenulj rožmarin kadulja timijan in origano po okusu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti