Gobe v marinadi

Priprava:

1. Gobe očistimo in jih natrgamo ali grobo narežemo. Blanširamo jih približno 2 do 3 minute v vreli vodi s koriandrom, poprom, soljo, sladkorjem in kisom.

2. Gobe damo v lončke, dodamo drenulje in začimbnice, prelijemo z marinado, jih dobro zapremo in steriliziramo 15 do 20 minut.

3. Jemo lahko tudi nekonzervirane, kot solato, ampak v tem primeru jih pustimo stati vsaj dva do tri dni v marinadi v hladilniku. Če želite, lahko med serviranjem začinite z malo česna, kopra in oljčnim oljem.

sestavine

  • 5 kg gob (šampinjonov in jurčkov 500 ml 6-odstotnega vinskega kisa 1.5 l vode 100 g sladkorja 1 žlica poprove mešanice 0.5 žlice koriandra v zrnih 1 skodelica drenulj rožmarin kadulja timijan in origano po okusu

Priprava