Gobe v marinadi

Gobe v marinadi

Opis

Priprava:

1. Gobe očistimo in jih natrgamo ali grobo narežemo. Blanširamo jih približno 2 do 3 minute v vreli vodi s koriandrom, poprom, soljo, sladkorjem in kisom.

2. Gobe damo v lončke, dodamo drenulje in začimbnice, prelijemo z marinado, jih dobro zapremo in steriliziramo 15 do 20 minut.

3. Jemo lahko tudi nekonzervirane, kot solato, ampak v tem primeru jih pustimo stati vsaj dva do tri dni v marinadi v hladilniku. Če želite, lahko med serviranjem začinite z malo česna, kopra in oljčnim oljem.

sestavine

  • 5 kg gob (šampinjonov in jurčkov
  • 500 ml 6-odstotnega vinskega kisa
  • 1.5 l vode
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlica poprove mešanice
  • 0.5 žlice koriandra v zrnih
  • 1 skodelica drenulj
  • rožmarin
  • kadulja
  • timijan in origano po okusu

Sorodni recepti