Opis

Način priprave:

1. Piškote in lešnike zmeljemo v mešalniku. Dodamo maslo in dobro premešamo.

2. Zdrobljene piškote stresemo v tortni model, prekrit s papirjem za peko in oblikujemo tenek oblat z visokim robom. Močno pritisnemo s prsti.

3. Za kremo zavremo smetano, odstavimo z ognja in dodamo čokolado.

Mešamo, dokler ne dobimo enakomerne, lesketajoče kreme. Zlijemo jo na oblat iz piškotov.

Model damo v hladilnik, da se sestavine strdijo, medtem pa pripravimo kremo moka.

4. Za kremo moka raztopimo čokolado in maslo v teflonski posodi na zmernem ognju. Ko je zmes še vroča, dodamo rumenjake in močno premešamo. Vlijemo kavo, 1/3 smetane in želatino, raztopljeno v malo vode na vodni kopeli. Vse dobro premešamo in pustimo, da se ohladi.

5. Preostalo smetano stepemo do trdnega snega in dodamo ohlajeni kremi.

6. Kremo moka zlijemo čez strjeno čokoladno kremo in za nekaj ur pustimo v hladilniku.

7. Pred postrežbo odstranimo papir, po vrhu potresemo s kakavom in okrasimo z nastrgano čokolado ali s čokoladnimi mrvicami.

sestavine

Za testo

  • 200 g čokoladnih čajnih piškotov
  • 100 g lešnikov
  • 80 g zmehčanega masla

Za kremo

  • 100 g temne čokolade
  • 0.25 skodelice sladke smetane

Za kremo moka

  • 200 g temne čokolade
  • 60 g tekočega masla
  • 2 rumenjaka
  • 1 skodelica kave espresso
  • 20 g želatine
  • 1 skodelica sladke smetane

Sorodni recepti