Božični tartufi
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. V manjšo kozico vlijemo vino in ga pomešamo z vsemi sestavinami. Kuhamo, dokler se prostornina ne zmanjša na 80-85 ml. Precedimo.
2. Čokolado prelijemo z vročim vinskim koncentratom in dodamo maslo in rum. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Kremo pustimo nekaj ur v hladilniku, da se dobro strdi.
3. Iz ohlajene čokoladne zmesi naredimo kroglice tako, da na sredino vsake damo en lešnik. Kroglice povaljamo v rdečem sladkorju in shranimo v hladilniku.
sestavine
- 250 g močnega črnega vina 1 nastrgana lupina pomaranče 1 palčka cimeta 1 zvezdica zvezdastega janeža 3 stroki kardamoma 2.5 nageljnove žbice 1 vanilija 300 g bele čokolade 30 g zmehčanega masla 1 žlica ruma 25 praženih olupljenih nesoljenih lešnikov rdeči sladkor za valjanje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem