Božični tartufi

Božični tartufi

Opis

Način priprave:

1. V manjšo kozico vlijemo vino in ga pomešamo z vsemi sestavinami. Kuhamo, dokler se prostornina ne zmanjša na 80-85 ml. Precedimo.

2. Čokolado prelijemo z vročim vinskim koncentratom in dodamo maslo in rum. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Kremo pustimo nekaj ur v hladilniku, da se dobro strdi.

3. Iz ohlajene čokoladne zmesi naredimo kroglice tako, da na sredino vsake damo en lešnik. Kroglice povaljamo v rdečem sladkorju in shranimo v hladilniku.

sestavine

  • 250 g močnega črnega vina
  • 1 nastrgana lupina pomaranče
  • 1 palčka cimeta
  • 1 zvezdica zvezdastega janeža
  • 3 stroki kardamoma
  • 2.5 nageljnove žbice
  • 1 vanilija
  • 300 g bele čokolade
  • 30 g zmehčanega masla
  • 1 žlica ruma
  • 25 praženih olupljenih nesoljenih lešnikov
  • rdeči sladkor za valjanje

Sorodni recepti