Božični tartufi

Način priprave:

1. V manjšo kozico vlijemo vino in ga pomešamo z vsemi sestavinami. Kuhamo, dokler se prostornina ne zmanjša na 80-85 ml. Precedimo.

2. Čokolado prelijemo z vročim vinskim koncentratom in dodamo maslo in rum. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Kremo pustimo nekaj ur v hladilniku, da se dobro strdi.

3. Iz ohlajene čokoladne zmesi naredimo kroglice tako, da na sredino vsake damo en lešnik. Kroglice povaljamo v rdečem sladkorju in shranimo v hladilniku.

sestavine

  • 250 g močnega črnega vina 1 nastrgana lupina pomaranče 1 palčka cimeta 1 zvezdica zvezdastega janeža 3 stroki kardamoma 2.5 nageljnove žbice 1 vanilija 300 g bele čokolade 30 g zmehčanega masla 1 žlica ruma 25 praženih olupljenih nesoljenih lešnikov rdeči sladkor za valjanje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse