Terina z belo čokolado
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
1. Za sirup pomešamo maline s sladkorjem. Pokuhamo jih eno minuto, precedimo, da bi odstranili semena in razredčimo z malo vode.
2. Sladko smetano segrejemo in v njej stopimo čokolado. V večji skledi pomešamo kislo smetano in rikoto ter hitro premešamo z mešalnikom. Prilijemo zmes iz čokolade in smetane ter znova premešamo. Dodamo vaniljo in mešamo, dokler ne nastane gladka krema.
3. Dodamo želatino, ki smo jo namočili v hladno vodo in stopili na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, ter premešamo.
4. Dno in stene modla za terino prekrijemo s plastično folijo. Dodamo polovico kreme in enakomerno razporedimo. Piškote namočimo v malinovem sirupu in jih razvrstimo po površini. Dodamo tudi malo jagod. Vse prekrijemo s preostalo kremo in zgladimo. Terino pustimo v hladilniku vsaj 4 do 5 ur.
5. Malinov sirup precedimo od drobtin piškotov. Želatino razredčimo z malo hladne vode in stopimo na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici ter pomešamo z malinovim sirupom. Pustimo, da se ohladi in rahlo zgosti, dokler ne dobimo glazure.
6. Na podolgovat raven krožnik zvrnemo terino s piškoti navzdol. Folijo odstranimo in prelijemo z glazuro. Po vrhu zložimo preostalo sadje.
sestavine
- Sestavine4 piškotiZa kremo250 g kisle smetane 250 g rikote 200 g bele čokolade 150 ml sladke smetane 1 vrečka vanilije 15 g želatineZa omako in glazuro200 g malin 2 žlici sladkorja 5 g želatine
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem