Terina z belo čokolado

1. Za sirup pomešamo maline s sladkorjem. Pokuhamo jih eno minuto, precedimo, da bi odstranili semena in razredčimo z malo vode.

2. Sladko smetano segrejemo in v njej stopimo čokolado. V večji skledi pomešamo kislo smetano in rikoto ter hitro premešamo z mešalnikom. Prilijemo zmes iz čokolade in smetane ter znova premešamo. Dodamo vaniljo in mešamo, dokler ne nastane gladka krema.

3. Dodamo želatino, ki smo jo namočili v hladno vodo in stopili na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, ter premešamo.

4. Dno in stene modla za terino prekrijemo s plastično folijo. Dodamo polovico kreme in enakomerno razporedimo. Piškote namočimo v malinovem sirupu in jih razvrstimo po površini. Dodamo tudi malo jagod. Vse prekrijemo s preostalo kremo in zgladimo. Terino pustimo v hladilniku vsaj 4 do 5 ur.

5. Malinov sirup precedimo od drobtin piškotov. Želatino razredčimo z malo hladne vode in stopimo na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici ter pomešamo z malinovim sirupom. Pustimo, da se ohladi in rahlo zgosti, dokler ne dobimo glazure.

6. Na podolgovat raven krožnik zvrnemo terino s piškoti navzdol. Folijo odstranimo in prelijemo z glazuro. Po vrhu zložimo preostalo sadje.

sestavine

  • Sestavine4 piškotiZa kremo250 g kisle smetane 250 g rikote 200 g bele čokolade 150 ml sladke smetane 1 vrečka vanilije 15 g želatineZa omako in glazuro200 g malin 2 žlici sladkorja 5 g želatine

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse