Solata z nadevanimi hruškami

Solata z nadevanimi hruškami

Opis

1. Hruške razpolovimo in izdolbemo z žličko. Sir naribamo in pomešamo s smetano, jajcem in krušnimi drobtinami. Dodamo zdrobljene orehe. Hruške nadevamo do vrha in potresemo z mandljevimi lističi.

2. Hitro jih popečemo v močno segreti pečici, dokler se nadev ne zgosti, sadje pa mora ostati trdo.

3. V možnarju zdrobimo zrna koriandra in pomešamo z drugimi sestavinami za preliv: z medom, balzamičnim kisom, oljčnim oljem, soljo in pokusimo. Po želji lahko dodamo še več balzamičnega kisa.

4. Solato natrgamo v krožnik in začinimo s prelivom. V vsak krožnik položimo polovico hruške. Zelo okusne bodo, če jih pred postrežbo prelijemo s povretim balzamičnim kisom.

 

sestavine

Sestavine

  • 2 hruški
  • 50 g prekajenega sira scarmoza
  • 50 g sira z modro plesnijo
  • 50 g ementalca
  • 1 jajce
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • 1 pest orehov
  • 1 večja zelena solata
  • 20 g mandljevih lističev

Za preliv

  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlička medu
  • 4 zrna koriandra
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol po želji

Sorodni recepti