Solata z nadevanimi hruškami

1. Hruške razpolovimo in izdolbemo z žličko. Sir naribamo in pomešamo s smetano, jajcem in krušnimi drobtinami. Dodamo zdrobljene orehe. Hruške nadevamo do vrha in potresemo z mandljevimi lističi.

2. Hitro jih popečemo v močno segreti pečici, dokler se nadev ne zgosti, sadje pa mora ostati trdo.

3. V možnarju zdrobimo zrna koriandra in pomešamo z drugimi sestavinami za preliv: z medom, balzamičnim kisom, oljčnim oljem, soljo in pokusimo. Po želji lahko dodamo še več balzamičnega kisa.

4. Solato natrgamo v krožnik in začinimo s prelivom. V vsak krožnik položimo polovico hruške. Zelo okusne bodo, če jih pred postrežbo prelijemo s povretim balzamičnim kisom.

 

sestavine

  • Sestavine2 hruški 50 g prekajenega sira scarmoza 50 g sira z modro plesnijo 50 g ementalca 1 jajce 2 žlici kisle smetane 1 žlica krušnih drobtin 1 pest orehov 1 večja zelena solata 20 g mandljevih lističevZa preliv2 žlici balzamičnega kisa 1 žlička medu 4 zrna koriandra 4 žlice oljčnega olja sol po želji

Priprava