Solata z nadevanimi hruškami
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

1. Hruške razpolovimo in izdolbemo z žličko. Sir naribamo in pomešamo s smetano, jajcem in krušnimi drobtinami. Dodamo zdrobljene orehe. Hruške nadevamo do vrha in potresemo z mandljevimi lističi.
2. Hitro jih popečemo v močno segreti pečici, dokler se nadev ne zgosti, sadje pa mora ostati trdo.
3. V možnarju zdrobimo zrna koriandra in pomešamo z drugimi sestavinami za preliv: z medom, balzamičnim kisom, oljčnim oljem, soljo in pokusimo. Po želji lahko dodamo še več balzamičnega kisa.
4. Solato natrgamo v krožnik in začinimo s prelivom. V vsak krožnik položimo polovico hruške. Zelo okusne bodo, če jih pred postrežbo prelijemo s povretim balzamičnim kisom.
sestavine
- Sestavine2 hruški 50 g prekajenega sira scarmoza 50 g sira z modro plesnijo 50 g ementalca 1 jajce 2 žlici kisle smetane 1 žlica krušnih drobtin 1 pest orehov 1 večja zelena solata 20 g mandljevih lističevZa preliv2 žlici balzamičnega kisa 1 žlička medu 4 zrna koriandra 4 žlice oljčnega olja sol po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Cordon bleu z bešamelom
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Florentinci s karijem