Cordon bleu z bešamelom

1. Meso narežemo na tanke zrezke in jih stanjšamo s kladivom. Začinimo s soljo in poprom. Med dva tanka zrezka postavimo rezino šunke in ementalca.

2. Jajca rahlo razžvrkljamo, krušne drobtine pa pomešamo z mleto papriko.

3. Sendviče iz mesa povaljamo najprej v moki, nato jih namočimo v razžvrkljano jajce in na koncu v krušnih drobtinah.

4. Segrejemo oljčno olje in maslo ter hitro popečemo meso, dokler ne porjavi. Prestavimo ga v pekač.

5. Za bešamel pripravimo svetlo prežganje iz masla in moke. Mleko segrejemo in vse hkrati zlijemo v moko. Močno mešamo, dokler ne dobimo gladke omake. Dodamo rumenjake in premešamo. Omako kuhamo nekaj minut in začinimo z muškatnim oreščkom, s soljo in poprom.

6. Meso prelijemo z omako, potresemo z naribanim sirom in jed pečemo ne več kot 20 minut v predhodno segreti pečici pri 200 stopinjah

sestavine

  • Sestavine600 g svinjskega kareja 4 rezine šunke 4 rezine ementalca sol in poper po želji 2 jajci 1 skodelica krušnih drobtin 2 žlički mlete rdeče paprike 3 žlice moke 50 g masla 2 žlici oljčnega olja naribani sir za posipanjeZa bešamel40 g masla 2 žlici moke 500 ml mleka 2 rumenjaka 0.25 žličke svežega naribanega muškatnega oreščka sol po želji

Priprava