Cordon bleu z bešamelom
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

1. Meso narežemo na tanke zrezke in jih stanjšamo s kladivom. Začinimo s soljo in poprom. Med dva tanka zrezka postavimo rezino šunke in ementalca.
2. Jajca rahlo razžvrkljamo, krušne drobtine pa pomešamo z mleto papriko.
3. Sendviče iz mesa povaljamo najprej v moki, nato jih namočimo v razžvrkljano jajce in na koncu v krušnih drobtinah.
4. Segrejemo oljčno olje in maslo ter hitro popečemo meso, dokler ne porjavi. Prestavimo ga v pekač.
5. Za bešamel pripravimo svetlo prežganje iz masla in moke. Mleko segrejemo in vse hkrati zlijemo v moko. Močno mešamo, dokler ne dobimo gladke omake. Dodamo rumenjake in premešamo. Omako kuhamo nekaj minut in začinimo z muškatnim oreščkom, s soljo in poprom.
6. Meso prelijemo z omako, potresemo z naribanim sirom in jed pečemo ne več kot 20 minut v predhodno segreti pečici pri 200 stopinjahsestavine
- Sestavine600 g svinjskega kareja 4 rezine šunke 4 rezine ementalca sol in poper po želji 2 jajci 1 skodelica krušnih drobtin 2 žlički mlete rdeče paprike 3 žlice moke 50 g masla 2 žlici oljčnega olja naribani sir za posipanjeZa bešamel40 g masla 2 žlici moke 500 ml mleka 2 rumenjaka 0.25 žličke svežega naribanega muškatnega oreščka sol po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata z nadevanimi hruškami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina z belo čokolado
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Karamelna mousse torta
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Aromatični kruh
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Torta Moka
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Božični tartufi
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Piškotne svečke
Recepti Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Florentinci s karijem