Gobe, teletina z jurčki in začinjenim krompirjevim pirejem

Priprava:

1. Olje segrejmo v posodi, dodamo malo mletega popra, da se rahlo popeče. V moki povaljamo meso, narezano na zrezke, in ga popečemo na obeh straneh v olju. Dodamo lovorov list, belo vino in pustimo, da alkohol malo izpari.

2. Zmeljemo suhe jurčke, da dobimo moko. Za to jed potrebujemo jušno žlico moke. Kar nam ostane, lahko shranimo na suhem v zaprti posodi.

3. Jed začinimo z moko iz gob, premešamo in zapremo.

4. Gobe očistimo s ščetko in jih spečemo. Dodamo jih v posodo, začinimo z dvema vejicama origana in kuhamo na šibkem ognju, dokler meso ne postane krhko.

5. Na koncu solimo, če je nujno, dodamo še malo vode. Jed postrežemo z okusnim krompirjevim pirejem.

6. Za pire očistimo zelenjavo in jabolko ter vse skuhamo. Po tem jih grobo pretlačimo. Solimo. Če je pire gost, dodamo eno do dve žlici osnove od kuhanja.

7. Pri vsaki porciji damo na pire malo masla in ga potresemo z nasekljanim peteršiljem in mletim poprom. Po želji.

sestavine

  • Nujne sestavine za 4 porcije600 g telečjega stegna 1 skodelica belega suhega vina 1 žlica moke iz sušenih jurčkov 200 g svežih gob (jurčki šampinjoni) 1 lovorov list 2 vejici origana 2.5 žlic olja moka sol in poperPire3 veliki krompirji 1 zeleno kislo jabolko 0.5 majhne vejice zelene 60 g kravjega masla peteršilj sol po želji

Priprava