Školjke Faja de Santo Cristo

Priprava:

Najprej drobno nasekljamo tri ali štiri stroke česna. Skupaj z neolupljenim strokom ga damo v ponev. Dolijemo skodelico oljčnega olja in dodamo nasekljano čebulo.

Pražimo skupaj s tremi ali štirimi zrni popra, ki bodo sprostila svoj okus. Stebelno zeleno in rdečo papriko narežemo na drobne palčke oziroma na način julienne. Ko vlaga paprike, čebule, česna in izhlapi, dodamo narezan por. Nato dodamo še nasekljan drobnjak, dobro premešamo in dodamo dve žlici masla. Na maslo damo gorčico in nekaj časa pražimo, preden prilijemo belo vino ‘Verdelho’ z Azorov.

V dušeno zelenjavo damo školjke in nasekljamo začimbe: koriander, koromač ter majhen šopek peteršilja. Posodo pokrijemo in kuhamo še tri ali štiri minute. Potresemo z začimbami, ki smo jih prej nasekljali, dodamo sok pol limone in postrežemo. 

 

sestavine

  • školjke čebula zelena drobnjak peteršilj koriander koromač por rdeča paprika česen koriander limeta

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse