Mleti bonito

Mleti bonito

Opis

Pripravimo filete bonita: odstranimo drobovje, kosti in kožo. Filete narežemo na kocke in damo v skledo. Dodamo nekaj naribanega ingverja, žlico nasekljanega drobnjaka, eno in pol rdečo čebulo, dve šalotki, tri žlice oljčnega olja, sol, sok pol limone, polovico nasekljanega česna in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo nasekljan koriander, peteršilj, koper in sveže mleti črni poper. Z dvema žlicama oblikujemo ribje kroglice.

Kruh narežemo in ga popečemo. Ribje kroglice damo na popečen kruh in postrežemo.

sestavine

  • 1 bonito
  • 1 bel kruh s hrustljavo skorjico
  • 1 košček ingverja
  • 1 vejica drobnjaka
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 šalotki
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 0.5 limone
  • 0.5 stroka česna
  • 1 šopek koriandra
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 vejica kopra/koromača
  • črni poper po želji
  • sol

Sorodni recepti