Pečena skuša s hladno melonino juho
Recept je iz: Ljubomir Stanišić

Ljubomir Stanišić ne jé, da bi živel, ampak živi, da bi jedel. Je chef, a veliko več kot to. Je večni iskalec in pravijo, kdor išče ta najde. Torej, če iščete pravi recept za pripravo ribje juhe, ste ga našli. Pa dober tek!
sestavine
- 6 skuš
- 2 zeleni papriki
- 1 kumara
- 0.5 melone medena rosa
- 1 melona
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 100 ml vinskega kisa
- 1 šopek divje krebuljice
- 1 šopek koriandra
- 4 listi mete
- sol
- poper
- oljčno olje
Priprava
- 1. Očiščeno in oprano skušo posolimo. Pečemo na žaru na obeh straneh približno dvajset minut.
- 2. Spečemo dve veliki zeleni papriki in ju pokrijemo v loncu. Nato ju olupimo in narežemo.
- 3. Čebulo in česen olupimo in grobo narežemo. Dušimo petnajst minut v malo vode.
- 4. Obe vrsti melone olupimo in narežemo na kocke. Kumaro olupimo in vzdolžno prerežemo na dva kosa. Očistimo semena in narežemo na trakove. V skledo položimo narezano melono, kumaro, papriki, čebulo in česen. Začinimo s soljo, poprom, kisom in oljčnim oljem. Juho pasiramo ali zmeljemo v mešalniku. Ohladimo jo v hladilniku.
- 5. Skušam odstranimo kosti in meso natrgamo. Odstranimo tudi najmanjše koščice. Meso položimo v globok krožnik.
- 6. Krebuljico, meto in koriander drobno narežemo. Meso potresemo z začimbami in premešamo.
- 7. Na sredino hladnega krožnika postavimo kupček rib z začimbami in zalijemo s hladno juho.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luke Nguyen
Rdeči rezanci z rakovim mesom iz Hai Phonga
Recepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Lora in Stoyan
Rjava postrv z limonovo omako
Recepti Marcus Wareing
Dimljena postrv, pečena rdeča pesa in vodna kreša
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo
Recepti Luca Ciano
Bivolja mocarela z inčuni, medom in bottargo