Pečena skuša s hladno melonino juho

Ljubomir Stanišić ne jé, da bi živel, ampak živi, da bi jedel. Je chef, a veliko več kot to. Je večni iskalec in pravijo, kdor išče ta najde. Torej, če iščete pravi recept za pripravo ribje juhe, ste ga našli. Pa dober tek!

sestavine

  • 6 skuš
  • 2 zeleni papriki
  • 1 kumara
  • 0.5 melone medena rosa
  • 1 melona
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 100 ml vinskega kisa
  • 1 šopek divje krebuljice
  • 1 šopek koriandra
  • 4 listi mete
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Priprava

  • 1. Očiščeno in oprano skušo posolimo. Pečemo na žaru na obeh straneh približno dvajset minut.
  • 2. Spečemo dve veliki zeleni papriki in ju pokrijemo v loncu. Nato ju olupimo in narežemo.
  • 3. Čebulo in česen olupimo in grobo narežemo. Dušimo petnajst minut v malo vode.
  • 4. Obe vrsti melone olupimo in narežemo na kocke. Kumaro olupimo in vzdolžno prerežemo na dva kosa. Očistimo semena in narežemo na trakove. V skledo položimo narezano melono, kumaro, papriki, čebulo in česen. Začinimo s soljo, poprom, kisom in oljčnim oljem. Juho pasiramo ali zmeljemo v mešalniku. Ohladimo jo v hladilniku.
  • 5. Skušam odstranimo kosti in meso natrgamo. Odstranimo tudi najmanjše koščice. Meso položimo v globok krožnik.
  • 6. Krebuljico, meto in koriander drobno narežemo. Meso potresemo z začimbami in premešamo.
  • 7. Na sredino hladnega krožnika postavimo kupček rib z začimbami in zalijemo s hladno juho.

Sorodni recepti

Poglej vse