Orada iz lagune Faja de Santo Cristo
Recept je iz: Ljubomir Stanišić

Najprej očistimo ribo: odrežemo plavuti, odstranimo drobovje in luske.
Nato pripravimo omako.
V možnar
damo tri ali štiri zrna popra, jih malce
stremo, dodamo tri stroke česna, ščep solnega cveta, nekaj peteršilja,
drobnjaka, naribano lupinico pol limone, koper in listek mete. Vse dobro
zmečkamo, da zelišče spustijo sok. Dodamo
Nasekljamo nekaj listov gardnerjevega hedinija (v São Jorgeju raste skoraj kot plevel). Za zavijanje uporabimo debelejše liste. Položimo jih z zgornjo stranjo navzdol. S pecljem jih dobro pritrdimo, da bo riba tesno ovita.
Zberemo vse liste, nekajkrat zarežemo v ribo in na liste damo začimbe, da se bodo začele kuhati in se bo riba navzela njihovega okusa. V ribo damo košček masla in jo z maslom premažemo na obeh straneh. Liste začnemo prepogibati od spodaj navzgor, vsakega posebej. Ko smo prepognili vse, dodamo še dva, da se ne bodo razprli. Ribo obrnemo in spečemo.
sestavine
- 1 orada listi gardnerjevega hedinija poper česen solni cvet peteršilj drobnjak limeta koper meta maslo
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečeni piščanec iz proste reje
Recepti Ljubomir Stanišić
Polenovka Tibornas
Recepti Ljubomir Stanišić
Svinjina iz osrednje Portugalske
Recepti Ljubomir Stanišić
Svinjska terina
Recepti Ljubomir Stanišić
Piščančja pita
Recepti Ljubomir Stanišić
Azijska piščančja juha
Recepti Ljubomir Stanišić
Školjke Faja de Santo Cristo
Recepti Ljubomir Stanišić
Mleti bonito
Recepti Ljubomir Stanišić
Tunina s sezamovo skorjico in praženo zelenjavo