Orada iz lagune Faja de Santo Cristo
Priprava:

Najprej očistimo ribo: odrežemo  plavuti, odstranimo drobovje in luske.

Nato pripravimo omako. 

V možnar damo tri ali štiri zrna popra,  jih malce stremo, dodamo tri stroke česna, ščep solnega cveta, nekaj peteršilja, drobnjaka, naribano lupinico pol limone, koper in listek mete. Vse dobro zmečkamo, da zelišče spustijo sok. Dodamo 50 g masla in dobro premešamo. Pasta in orada sta pripravljena, na vrsti je priprava srajčke za ribo. 

Nasekljamo nekaj listov gardnerjevega hedinija (v São Jorgeju raste skoraj kot plevel). Za zavijanje uporabimo debelejše liste. Položimo jih z zgornjo stranjo navzdol. S pecljem jih dobro pritrdimo, da bo riba tesno ovita.

Zberemo vse liste, nekajkrat zarežemo v ribo in na liste damo začimbe, da se bodo začele kuhati in se bo riba navzela njihovega okusa. V ribo damo košček masla in jo z maslom premažemo na obeh straneh. Liste začnemo prepogibati od spodaj navzgor, vsakega posebej. Ko smo prepognili vse, dodamo še dva, da se ne bodo razprli. Ribo obrnemo in spečemo.    


sestavine

  • 1 orada listi gardnerjevega hedinija poper česen solni cvet peteršilj drobnjak limeta koper meta maslo

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse