Tunina s sezamovo skorjico in praženo zelenjavo

Tunina s sezamovo skorjico in praženo zelenjavo

Opis

Priprava:

Najprej pripravimo zelenjavo. Koromač prepolovimo in narežemo. Beli del pora narežemo na tri dele. Rdečo čebulo narežemo na polmesece, stremo dva stroka česna, očistimo osem paprik, narežemo pet šalotk, odstranimo semena čiliju in ga narežemo na dolge trakove, narežemo repo in pol bučke, prerežemo deset vejic drobnjaka (uporabimo del pri koreninah). V ponev vlijemo tri žlice oljčnega olja. Najprej dodamo česen, nato koromač in ju pražimo do zlatorumene barve. Dodamo rdečo čebulo, šalotko, repo, čili, bučke, por, drobnjak, deset koščkov stebelne zelene in zalijemo z belim vinom. Kuhamo pet minut. Zelenjava je zdaj al dente. Dodamo dve žlici kisa, tri žlice sojine omake in premešamo. 


Na žaru popečemo zelene paprike in jih dodamo zelenjavi.


Tunino narežemo na 150-200-gramske trakove ter na obeh straneh solimo, popramo in pokapamo z oljčnim oljem. Povaljamo v sezamovih semenih in spečemo na obeh straneh.


Na krožnik damo najprej zelenjavo, nanjo pa prepolovljene kose tune. Na koncu pokapamo s sojino omako, potresemo s šalotko in okrasimo s tremi vejicami drobnjaka.

 


sestavine

  • 1 por
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 8 zelenih paprik padron
  • 5 šalotk
  • 1 čili
  • 2 redkvi
  • 0.5 bučke
  • 10 mladih čebulic
  • 1 gomolj koromača
  • 1 stebelna zelena
  • 1 dl belega vina
  • 2 žlici kisa
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 kg tunine
  • 200 g sezamovih semen
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Sorodni recepti