Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako

sestavine

  • 4 fileti ribe tilapije
  • 6 jajčevcev
  • 100 g pancete
  • 1 žlica kaper
  • 1 žlica razkoščičenih črnih oliv
  • 125 g češnjevega paradižnika
  • 0.5 šopka svežega origana
  • 1 žlica drobno narezanega česna
  • 0.5 žlice peteršilja
  • sol
  • poper
  • 100 g kravjega sira
  • 100 ml oljčnega olja
  • 100 ml smetane
  • sok polovice limone
  • 50 g masla
  • 0.5 šopka kopra

Priprava

  • Jajčevce operemo in posušimo. Dva jajčevca popečemo na ognju z vseh strani. Preostale štiri jajčevce prerežemo na pol, a ne povsem do peclja. Izdolbemo notranjost tako dobljenih polovic. Tako pripravljene jajčevce položimo v skledo s hladno slano vodo, da ne potemnijo.
  • Za nadev pečene jajčevce olupimo kar se da tanko, da ohranimo prekajeni okus. Pečene jajčevce narežemo na velike kose in damo v skledo. Narežemo še kapre, olive in paradižnik ter jih položimo v skledo.
  • V ponev vlijemo oljčno olje in minuto pražimo grobo narezan česen in origano. Začinimo s soljo in poprom. Praženi origano dodamo nadevu in premešamo. Dodamo tudi narezan sir ter znova premešamo.
  • Izdolbene jajčevce izcedimo in vsako polovico napolnimo z nadevom. Na vsako polovico postavimo filet tilapije in jajčevec zapremo. Vsak jajčevec zavijemo v nekaj rezin pancete. Tako pripravljene jajčevce položimo v pekač. Jajčevce pečemo 20 minut v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
  • Za omako na šibkem ognju stopimo maslo. Dodamo smetano in močno premešamo z metlico, dokler omaka ne postane gladka. Omako odstavimo z ognja in dodamo limonin sok. Premešamo. Začinimo s soljo, poprom in drobno narezanim koprom. Ponovno premešamo.
  • Postrežemo tako, da na dno krožnika zlijemo tanko plast omake. Nadevan jajčevec razrežemo na polovici in ju položimo na omako.

Sorodni recepti

Poglej vse