Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recept je iz: Kiran Jethwa

sestavine
- 4 fileti ribe tilapije
- 6 jajčevcev
- 100 g pancete
- 1 žlica kaper
- 1 žlica razkoščičenih črnih oliv
- 125 g češnjevega paradižnika
- 0.5 šopka svežega origana
- 1 žlica drobno narezanega česna
- 0.5 žlice peteršilja
- sol
- poper
- 100 g kravjega sira
- 100 ml oljčnega olja
- 100 ml smetane
- sok polovice limone
- 50 g masla
- 0.5 šopka kopra
Priprava
- Jajčevce operemo in posušimo. Dva jajčevca popečemo na ognju z vseh strani. Preostale štiri jajčevce prerežemo na pol, a ne povsem do peclja. Izdolbemo notranjost tako dobljenih polovic. Tako pripravljene jajčevce položimo v skledo s hladno slano vodo, da ne potemnijo.
- Za nadev pečene jajčevce olupimo kar se da tanko, da ohranimo prekajeni okus. Pečene jajčevce narežemo na velike kose in damo v skledo. Narežemo še kapre, olive in paradižnik ter jih položimo v skledo.
- V ponev vlijemo oljčno olje in minuto pražimo grobo narezan česen in origano. Začinimo s soljo in poprom. Praženi origano dodamo nadevu in premešamo. Dodamo tudi narezan sir ter znova premešamo.
- Izdolbene jajčevce izcedimo in vsako polovico napolnimo z nadevom. Na vsako polovico postavimo filet tilapije in jajčevec zapremo. Vsak jajčevec zavijemo v nekaj rezin pancete. Tako pripravljene jajčevce položimo v pekač. Jajčevce pečemo 20 minut v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
- Za omako na šibkem ognju stopimo maslo. Dodamo smetano in močno premešamo z metlico, dokler omaka ne postane gladka. Omako odstavimo z ognja in dodamo limonin sok. Premešamo. Začinimo s soljo, poprom in drobno narezanim koprom. Ponovno premešamo.
- Postrežemo tako, da na dno krožnika zlijemo tanko plast omake. Nadevan jajčevec razrežemo na polovici in ju položimo na omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luke Nguyen
Rdeči rezanci z rakovim mesom iz Hai Phonga
Recepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Lora in Stoyan
Rjava postrv z limonovo omako
Recepti Marcus Wareing
Dimljena postrv, pečena rdeča pesa in vodna kreša
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo