Pečeni losos na dva načina
Recept je iz: Nico Reynolds
Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!
sestavine
- ZA LOSOSOV FILE:
- 2 lososova fileja brez kože
- 2 narezani pomaranči
- 2 narezani limoni
- ZA NA KOCKE NAREZANEGA LOSOSA:
- 2 lososova fileja, narezana na 5-centimetrske kocke
- šop češnjevih paradižnikov
- ZA SOLATO S KAPRAMI:
- 3 žlice kaper
- 3 žlice vode iz kozarca s kaprami
- pest kopra
- pest peteršilja
- sok 1 limone
- 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
Priprava
- Priprava lososovega fileja:
- 1. Lososa začinite s soljo in poprom.
- 2. Iz rezin pomaranč in limon pripravite podlago za lososa.
- 3. Lososa na rezinah citrusov položite na žar in ga 8–12 minut pecite ob robu žara.
- Priprava kebabov z na kocke narezanim lososom:
- 1. Če uporabljate lesena nabodala, jih prej namočite v vodi, da se na žaru ne zažgejo.
- 2. Žar premažite z narezano limono, da se losos ne bo zalepil nanj.
- 3. Lososa napičite na dve nabodali in ga 5–7 minut pecite ob robu žara. Ne pozabite ga obračati.
- 4. Češnjev paradižnik pecite na žaru 5–7 minut.
- Priprava solate:
- 1. Peteršilj in koper na drobno nasekljajte ter ju dajte v skledo.
- 2. Kapre nasekljajte na grobo ter jih dodajte peteršilju in kopru.
- 3. V skledo dodajte še vodo, sok 1 limone in ekstra deviško olivno olje.
- 4. Vse skupaj dobro premešajte.
- Serviranje:
- Lososa postrezite s praženim paradižnikom ob strani, na vrh pa dajte zvrhano žlico salse.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo
Recepti Kiran Jethwa
Pečeni polnjeni jajčevci s tilapijo in limonino omako
Recepti Kiran Jethwa
Marinirana kraljevska skuša
Recepti Rudolph van Veen
Avokado s škampi
Recepti Rudolph van Veen
Nadevane bučke na način ratatuj z lososom v zeliščni skorjici