Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!

sestavine

  • ZA LOSOSOV FILE:
  • 2 lososova fileja brez kože
  • 2 narezani pomaranči
  • 2 narezani limoni
  • ZA NA KOCKE NAREZANEGA LOSOSA:
  • 2 lososova fileja, narezana na 5-centimetrske kocke
  • šop češnjevih paradižnikov
  • ZA SOLATO S KAPRAMI:
  • 3 žlice kaper
  • 3 žlice vode iz kozarca s kaprami
  • pest kopra
  • pest peteršilja
  • sok 1 limone
  • 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja

Priprava

  • Priprava lososovega fileja:
  • 1. Lososa začinite s soljo in poprom.
  • 2. Iz rezin pomaranč in limon pripravite podlago za lososa.
  • 3. Lososa na rezinah citrusov položite na žar in ga 8–12 minut pecite ob robu žara.
  • Priprava kebabov z na kocke narezanim lososom:
  • 1. Če uporabljate lesena nabodala, jih prej namočite v vodi, da se na žaru ne zažgejo.
  • 2. Žar premažite z narezano limono, da se losos ne bo zalepil nanj.
  • 3. Lososa napičite na dve nabodali in ga 5–7 minut pecite ob robu žara. Ne pozabite ga obračati.
  • 4. Češnjev paradižnik pecite na žaru 5–7 minut.
  • Priprava solate:
  • 1. Peteršilj in koper na drobno nasekljajte ter ju dajte v skledo.
  • 2. Kapre nasekljajte na grobo ter jih dodajte peteršilju in kopru.
  • 3. V skledo dodajte še vodo, sok 1 limone in ekstra deviško olivno olje.
  • 4. Vse skupaj dobro premešajte.
  • Serviranje:
  • Lososa postrezite s praženim paradižnikom ob strani, na vrh pa dajte zvrhano žlico salse.

Sorodni recepti

Poglej vse