Orada v soli s pečenim krompirjem, rožmarinom in česnom

Orada v soli s pečenim krompirjem, rožmarinom in česnom

Opis

Pečico segrejemo na 220 stopinj. V mešalnik damo koriander, tri beljake in premešamo. Dodamo štiri žlice vode in spet premešamo.

Klobaso narežemo na tanke kose in jih damo v ribo. Dodamo malo bazilike, kose limone in dva stroka česna.

Na pekač postavimo papir za peko. Nanj stresemo pol soli. Položimo orado in preostanek soli. Pečemo 45 minut.

 

Olupimo in narežemo tri krompirje. Zložimo jih v pekač, dodamo olje in rožmarin. Postavimo v pečico.

Ven vzamemo hkrati. Razrežemo oklep iz soli in dvignemo zgornji del. Postrežemo orado s pečenim krompirjem.


Pečico segrejemo na 220 stopinj. V mešalnik damo koriander, tri beljake in premešamo. Dodamo štiri žlice vode in spet premešamo.

Klobaso narežemo na tanke kose in jih damo v ribo. Dodamo malo bazilike, kose limone in dva stroka česna.

Na pekač postavimo papir za peko. Nanj stresemo pol soli. Položimo orado in preostanek soli. Pečemo 45 minut.

 

Olupimo in narežemo tri krompirje. Zložimo jih v pekač, dodamo olje in rožmarin. Postavimo v pečico.

Ven vzamemo hkrati. Razrežemo oklep iz soli in dvignemo zgornji del. Postrežemo orado s pečenim krompirjem.

sestavine

Riba:

  • 1 orada (1
  • 5 kg)
  • 1 koriandrova omaka
  • 2 stroka česna
  • 3 beljaki
  • 2 kg soli
  • 0.5 klobase
  • listi bazilike
  • rezine limone

Krompir:

  • 3 krompirji
  • česen
  • rožmarin
  • olje

Sorodni recepti