Ovčja krača z začimbami

Ovčja krača z začimbami

Opis

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. V mešalnik damo žličko kumina, cimeta, semena komarčka, gorčična semena in sladke paprike. Nato dodamo še pol žličke klinčkov in pol žličke muškatnega oreščka, soli in popra. Dodamo še štiri vejice rožmarina in glavico olupljenega česna. Vlijemo oljčno olje in mešamo, dokler ne dobimo paste.

3. Kračo premažemo s to zmesjo po vseh straneh in na osem krajev zapičimo vejico rožmarina.

4. Kračo popražimo v ponvi, da jo bomo pozneje lahko dali v pečico.

5.Medtem pripravimo zelenjavo. V posodo damo 800 g olupljenega krompirja za peko, dve olupljeni batati, narezani na velike kocke, dva korenčka, narezana na kolobarčke, in dve čebuli, narezani na polmesece.

6. Ko popražimo kračo na obeh straneh, jo damo na krožnik in v isti ponvi popražimo čebulo.

7. Medtem prelijemo krompir in korenje z oljem, solimo in popramo ter dodamo še malo rožmarina. Premešamo.

8. Dodamo kozarec belega vina in še malo solimo. Kračo damo v posodo, okrog nje pa zložimo krompir in korenje.

9. Narezano glavico česna zložimo med druge sestavine.

10.Vse prelijemo še z malo oljčnega olja, solimo in dodamo dve vejici rožmarina. Pokrijemo in postavimo v pečico. Prvih 30 minut pečemo pokrito. Potem pečemo pri 160 stopinjah brez pokrova še uro in 15 minut. Med peko obrnemo meso.

Božanska krača je pripravljena!


Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. V mešalnik damo žličko kumina, cimeta, semena komarčka, gorčična semena in sladke paprike. Nato dodamo še pol žličke klinčkov in pol žličke muškatnega oreščka, soli in popra. Dodamo še štiri vejice rožmarina in glavico olupljenega česna. Vlijemo oljčno olje in mešamo, dokler ne dobimo paste.

3. Kračo premažemo s to zmesjo po vseh straneh in na osem krajev zapičimo vejico rožmarina.

4. Kračo popražimo v ponvi, da jo bomo pozneje lahko dali v pečico.

5.Medtem pripravimo zelenjavo. V posodo damo 800 g olupljenega krompirja za peko, dve olupljeni batati, narezani na velike kocke, dva korenčka, narezana na kolobarčke, in dve čebuli, narezani na polmesece.

6. Ko popražimo kračo na obeh straneh, jo damo na krožnik in v isti ponvi popražimo čebulo.

7. Medtem prelijemo krompir in korenje z oljem, solimo in popramo ter dodamo še malo rožmarina. Premešamo.

8. Dodamo kozarec belega vina in še malo solimo. Kračo damo v posodo, okrog nje pa zložimo krompir in korenje.

9. Narezano glavico česna zložimo med druge sestavine.

10.Vse prelijemo še z malo oljčnega olja, solimo in dodamo dve vejici rožmarina. Pokrijemo in postavimo v pečico. Prvih 30 minut pečemo pokrito. Potem pečemo pri 160 stopinjah brez pokrova še uro in 15 minut. Med peko obrnemo meso.

Božanska krača je pripravljena!

sestavine

Sestavine

  • ovčja krača
  • 2 veliki čebuli
  • krompir za peko
  • 2 srednje veliki batati
  • 2 korenčka
  • 1 žlička kumina
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička komarčkovih semen
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička paprike
  • 0.5 žličke klinčkov
  • 1 žlica soli
  • glavice česna
  • 1 šopek svežega rožmarina
  • oljčno olje

Sorodni recepti