Škotska jajca s klobaso farinheire in prepeličjimi jajci z majonezo in karijem

Škotska jajca s klobaso farinheire in prepeličjimi jajci z majonezo in karijem

Opis

Priprava:

1. Osem prepeličjih jajc kuhamo dve do tri minute.

2. Ko kuhamo jajca, v mešalniku zmeljemo čebulo in štiri do pet vejic peteršilja. Dobiti moramo kašo.

3. Nato dodamo klobaso farinheiru brez kože, narezano na kose, in 200 g narezanega piščančjega mesa. Solimo, popramo, dodamo žličko gorčice in pripravimo homogeno zmes.

4. Dva kosa folije položimo na desko. Vzamemo del zmesi in jo razporedimo po foliji. Prepeličje jajce damo na zmes in jo zvijemo s pomočjo folije tako, da jajce prekrijemo z zmesjo. Postopek ponovimo z vsemi jajci in vse postavimo na krožnik.

5. Jajca paniramo. Najprej jih povaljamo v moki, nato v jajcu, na koncu pa še v krušnih drobtinah.

6. Postavimo v zamrzovalnik za deset minut in nato spečemu v olju, ki smo ga segreli na 160 stopinj.

7. Medtem pripravimo majonezo s karijem. V mešalnik damo dva rumenjaka, žlico gorčice in mešamo, dokler se jajce ne razžvrklja. Tako postopoma vlivamo 2 dl oljčnega olja skozi odprtino na pokrovu posode, v kateri mešamo.

8. Umaknemo pokrov.

9. Dodamo žlico kisa, polno žličko karija, soli, popra in spet premešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.

sestavine

Sestavine

  • 8 prepeličjih jajc
  • 1 klobasa „farinheira“
  • 200 g narezanega piščančjega ali puranjega mesa
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 čebula
  • sol
  • poper
  • 1 veliko jajce
  • 0.5 skodelice moke
  • 0.5 skodelice krušnih drobtin
  • 2 žlici vode
  • oljčno olje

Majoneza z gorčico in karijem:

  • rumenjak
  • 1 žlica gorčice
  • 2 dl oljčnega olja
  • 1 žlica kisa
  • 1 žlička karija
  • sol
  • poper

Sorodni recepti