Opis

Pripravite okusno lazanjo z le petimi sestavinami.

Omako naredimo tako, da segrejemo teflonsko ponev. Dodamo 8 narezanih paradižnikov, solimo, popramo, dobro premešamo in pustimo kuhati. Špinačo narežemo in jo damo v lonec z malo vode in pustimo, da zavre. Čez nekaj časa špinačo vzamemo iz lonca in dobro odcedimo. V lonec damo paradižnik, začinimo z origanom in zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač. Dodamo tretjino paradižnikove omake, list testa, pol špinače in koščke mocarele. Postopek ponovimo in končamo s listom listnatega testa, ostanki paradižnikove omake in na koncu s parmezanom.

Pekač prekrijemo z aluminijasto folijo in damo v pečico za 25-30 minut. Na koncu folijo odstranimo in pečemo še 5 minut, dokler se sir ne stopi.


Pripravite okusno lazanjo z le petimi sestavinami.

Omako naredimo tako, da segrejemo teflonsko ponev. Dodamo 8 narezanih paradižnikov, solimo, popramo, dobro premešamo in pustimo kuhati. Špinačo narežemo in jo damo v lonec z malo vode in pustimo, da zavre. Čez nekaj časa špinačo vzamemo iz lonca in dobro odcedimo. V lonec damo paradižnik, začinimo z origanom in zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač. Dodamo tretjino paradižnikove omake, list testa, pol špinače in koščke mocarele. Postopek ponovimo in končamo s listom listnatega testa, ostanki paradižnikove omake in na koncu s parmezanom.

Pekač prekrijemo z aluminijasto folijo in damo v pečico za 25-30 minut. Na koncu folijo odstranimo in pečemo še 5 minut, dokler se sir ne stopi.

sestavine

Sestavine:

  • 8 paradižnikov
  • 1 zavitek testa za lazanje
  • 350 g špinače
  • 2 mocareli
  • 0.5 skodelice naribanega parmezana
  • origano
  • sol
  • poper

Sorodni recepti