Opis

Pripravimo dve marinadi. Prvo z limetinim sokom, rjavim sladkorjem in naribanim ingverjem. Drugo pa s sojino omako, kisom, oljem in naribanim česnom.

Losos narežemo na kocke in ga damo v sojino marinado. Mango narežemo na kocke in ga damo v drugo marinado. Vodo vlijemo v lonec in dodamo dobro splaknjen riž basmati. Lonec postavimo na močen ogenj in ko zavre, solimo in zmanjšamo ogenj. Losos in mango nabodemo na paličice za nabodala. Ko je riž že skoraj kuhan, dodamo 3-4 žlice vsake marinade. Premešamo, dodamo meto in pokrijemo s krpo. Ploščo segrejemo in spečemo nabodala. Rižu na koncu dodamo nekaj vejic mete, preden postrežemo vse te čudovite poletne okuse.

sestavine

Sestavine:

  • 0.5 limete
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • naribani ingver
  • 1 skodelica sojine omake
  • kis
  • olje
  • 1 mango
  • 2 stroka česna
  • 2 kosa lososa
  • voda
  • 1 skodelica riža basmati
  • sol
  • meta

Sorodni recepti