Najboljša cvetača z brokolijem in sirom
Recept je iz: Jamie Oliver

Pečico
segrejemo na
Cvetačo razporedimo v primerni posodi za peko (če uporabimo svežo, jo najprej razdelimo na cvetove), jo prelijemo z bešamelno-brokolijevo omako ter potresemo s preostalim naribanim čedarjem. Kruh v multipraktiku zmeljemo v drobtine, nato dodamo listke timijana in mandlje ter še enkrat zmeljemo. Prilijemo malce olja, ščep soli in poper, pretresemo in z mešanico potresemo cvetačo s sirovo omako. Pečemo eno uro do zlatorjave barve. Pa dober tek!
sestavine
- Sestavine2 stroka česna 50 g neslanega masla 50 g bele moke 500 ml posnetega mleka 500 g svežega ali zamrznjenega brokolija 75 g zrelega čedarja 1 kg sveže ali zamrznjene cvetače 2 rezini čabate ali starega kruha 2 vejici svežega timijana 25 g mandljev v lističih oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jamie Oliver
Mega sendvič z mesnimi kroglicami
Recepti Jamie Oliver
PEČEN PIŠČANEC PO KOREJSKO
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Jamie Oliver
RIŽOTA Z MORSKIMI SADEŽI
Recepti Jamie Oliver
Pita s puranom in porom
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Jamie Oliver
Sočni zrezki z ratatujem
Recepti Jamie Oliver
Čokoladni tartufi
Recepti Jamie Oliver
Praznični takosi
Recepti Jamie Oliver
Chili con carne v mikrovalovni pečici