Sočni zrezki z ratatujem

Priprava:

1. Za ratatuj najprej na žar ponvi spečemo vzdolžno prepolovljeno bučko in na centimetrske rezine narezan jajčevec. Zelenjavo položimo neposredno na žar ponev brez uporabe maščob in spečemo na obeh straneh.

2. Čebulo narežemo na polkroge, paprike pa na kockice. Popražimo v globoki ponvi z 2 do 3 žlicami oljčnega olja. Dodamo filete inčunov in omako harisa ter premešamo. Stroke česna pretlačimo. Dodamo tudi grobo narezano pečeno zelenjavo. Dodamo pasirani paradižnik, balzamični kis in premešamo. Ratatuj pustimo počasi vreti. Na koncu potresemo z listi bazilike.

3. Riž stresemo v lonec in zalijemo z dvema skodelicama vroče vode. Začinimo s soljo, dodamo ščepec žafrana in celo polovico limone. Lonec pokrijemo in riž kuhamo deset minut.

4. S strani telečjih zrezkov odstranimo maščobo. Položimo jih na desko in potresemo s soljo, poprom in z mleto papriko. Dobro jih povaljamo v začimbah. Položimo jih na žar ponev in spečemo, pri tem pa jih vsako minuto obrnemo.

5. Za preliv za zrezke peteršilj drobno narežemo in na deski pomešamo z gorčico, oljčnim oljem in limonovim sokom. Spečene zrezke povaljamo v prelivu, nato pa jih narežemo na trakove.

6. Riž dodamo v posodo z ratatujem. Postrežemo z narezanimi zrezki in s skledico jogurta.

 

 

sestavine

  • Za ratatuj1 jajčevec 1 bučka 1 rdeča čebula 1 rdeča paprika 1 rumena paprika 3 stroki česna 1 žlička omake harisa 3 fileti inčunov 1 žlica balzamičnega kisa 2 žlici oljčnega olja 700 ml pasiranega paradižnika 0.5 šopka bazilike sol poperZa zrezke2 telečja zrezka sol poper 1 žlica mlete rdeče paprike 1 pest peteršilja 1 žlička gorčice 1 žlica oljčnega olja sok polovice limoneDodatno1 skodelica riža basmati 1 ščepec žafrana 1 ščepec soli 0.5 limone 200 g jogurta

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse