Praznični takosi
Recept je iz: Jamie Oliver

Način priprave:
1. Meso narežemo na kocke velikosti 1 cm. Čeznje potresemo mleto papriko in semena koriandra ter ju z rokami rahlo vtremo. Meso pražimo v segreti ponvi približno 10 minut. Če je meso dovolj mastno, ne dodajamo olja. V nasprotnem primeru lahko dodamo nekaj oljčnega olja. Zatem dodamo odcejeni fižol in pekočo papriko, ki smo jo narezali na obroče. Posolimo in premešamo. Pražimo še 2 do 4 minute. Na koncu dodamo med in premešamo.
2. Paradižnik in avokado narežemo na kocke velikosti 1 cm. Pomešamo jih in dodamo malo narezanega koriandra. Posolimo in dodamo sok 1 limete ter oljčno olje.
3. Takos najprej nadevamo z mešanico mesa in fižola, nato dodamo solato in potresemo s koriandrom. Na vrh zlijemo žlico tekočega jogurta in malo limonovega soka.
sestavine
- 6 kosov pripravljenih takosov žlička mlete paprike žlička semen koromača 200 g svinjine oljčno olje 1 avokado 2 zrela paradižnika 1 pekoča rdeča paprika 200 g fižola iz pločevinke morska sol poper žlička tekočega medu 0.5 vejice svežega koriandra jogurt 2 limeti
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo