Praznični takosi

Praznični takosi

Opis

Način priprave:

1. Meso narežemo na kocke velikosti 1 cm. Čeznje potresemo mleto papriko in semena koriandra ter ju z rokami rahlo vtremo. Meso pražimo v segreti ponvi približno 10 minut. Če je meso dovolj mastno, ne dodajamo olja. V nasprotnem primeru lahko dodamo nekaj oljčnega olja. Zatem dodamo odcejeni fižol in pekočo papriko, ki smo jo narezali na obroče. Posolimo in premešamo. Pražimo še 2 do 4 minute. Na koncu dodamo med in premešamo.

2. Paradižnik in avokado narežemo na kocke velikosti 1 cm. Pomešamo jih in dodamo malo narezanega koriandra. Posolimo in dodamo sok 1 limete ter oljčno olje.

3. Takos najprej nadevamo z mešanico mesa in fižola, nato dodamo solato in potresemo s koriandrom. Na vrh zlijemo žlico tekočega jogurta in malo limonovega soka.

 

sestavine

  • 6 kosov pripravljenih takosov
  • žlička mlete paprike
  • žlička semen koromača
  • 200 g svinjine
  • oljčno olje
  • 1 avokado
  • 2 zrela paradižnika
  • 1 pekoča rdeča paprika
  • 200 g fižola iz pločevinke
  • morska sol
  • poper
  • žlička tekočega medu
  • 0.5 vejice svežega koriandra
  • jogurt
  • 2 limeti

Sorodni recepti