Mega sendvič z mesnimi kroglicami

Mega sendvič z mesnimi kroglicami

Opis

Postopek:

1. Pečico segrejemo na 200 °C. Namastimo pekač.

2. Krompir olupimo in grobo naribamo ter dodamo v skledo z mleto svinjino in govedino. Premešamo in z mokrimi rokami oblikujemo kroglice malce večje od tistih za golf. Na koncu jih moramo dobiti 21.

3. Tri kroglice prihranimo, preostale pa razporedimo na pekač in ga damo na stran.

4. Za omako olupimo in drobno narežemo čebulo in koromač ter ju z dobro merico olja damo v veliko ponev na srednjem ognju. Pražimo 10 minut ali dokler se ne zmehčata.

5. Dodamo tri shranjene kroglice ter jih pretlačimo v ponvi ter vse pražimo še 10 minut na močnem ognju, da temno pozlati.

6. Umešamo moko in pražimo še 2 minuti. Nato dodamo portovec in pustimo vreti.

7. Vlijemo jušno osnovo in umešamo preostale sestavine ter zavremo. Ogenj zmanjšamo in pustimo rahlo vreti 20 minut, da se zgosti.

8. Kroglice začinimo z morsko soljo in poprom ter jih damo v pečico za 20 do 25 minut, da pozlatijo in se povsem spečejo.

9. Nato pekač vzamemo iz pečice in ga damo na štedilnik nad srednji ogenj. Prelijemo z omako, dodamo vejice rožmarina in pustimo rahlo vreti nekaj minut.

10. Štručke segrejemo v ohlajajoči se pečici.

11. V omako umešamo kis, naribamo sir in jo odstavimo z ognja.

12. Štručke razrežemo, odpremo, nadevamo z mesnimi kroglicami in omako (vejice rožmarina odstranimo), potresemo z vodno krešo ter zraven postrežemo preostalo omako za pomakanje.
Postopek:

1. Pečico segrejemo na 200 °C. Namastimo pekač.

2. Krompir olupimo in grobo naribamo ter dodamo v skledo z mleto svinjino in govedino. Premešamo in z mokrimi rokami oblikujemo kroglice malce večje od tistih za golf. Na koncu jih moramo dobiti 21.

3. Tri kroglice prihranimo, preostale pa razporedimo na pekač in ga damo na stran.

4. Za omako olupimo in drobno narežemo čebulo in koromač ter ju z dobro merico olja damo v veliko ponev na srednjem ognju. Pražimo 10 minut ali dokler se ne zmehčata.

5. Dodamo tri shranjene kroglice ter jih pretlačimo v ponvi ter vse pražimo še 10 minut na močnem ognju, da temno pozlati.

6. Umešamo moko in pražimo še 2 minuti. Nato dodamo portovec in pustimo vreti.

7. Vlijemo jušno osnovo in umešamo preostale sestavine ter zavremo. Ogenj zmanjšamo in pustimo rahlo vreti 20 minut, da se zgosti.

8. Kroglice začinimo z morsko soljo in poprom ter jih damo v pečico za 20 do 25 minut, da pozlatijo in se povsem spečejo.

9. Nato pekač vzamemo iz pečice in ga damo na štedilnik nad srednji ogenj. Prelijemo z omako, dodamo vejice rožmarina in pustimo rahlo vreti nekaj minut.

10. Štručke segrejemo v ohlajajoči se pečici.

11. V omako umešamo kis, naribamo sir in jo odstavimo z ognja.

12. Štručke razrežemo, odpremo, nadevamo z mesnimi kroglicami in omako (vejice rožmarina odstranimo), potresemo z vodno krešo ter zraven postrežemo preostalo omako za pomakanje.

sestavine

Sestavine

  • oljčno olje
  • 1 majhen krompir
  • 500 g zmletih svinjskih pleč
  • 500 g kakovostne mlete govedine
  • 4 vejice svežega rožmarina
  • 6 podolgovatih štručk
  • rdeči vinski kis
  • 100 g sira Red Leicester
  • 50 g vodne kreše

Omaka

  • 2 rdeči čebuli
  • 1 koromač
  • 1 žlica navadne moke
  • portovec
  • 1 l bio jušne piščančje osnove
  • 1 žlica omake HP
  • 1 žlica kečapa
  • 1 žlica worcestrske omake
  • 1 žlička angleške gorčice
  • 1 žlička Geeta's mango chutney

Sorodni recepti