Način priprave:

1. Smetano zlijemo v kozico in pustimo, da se segreje, toda ne sme zavreti.

2. Odstavimo jo z ognja in dodamo maslo. Premešamo, da se stopi. Dodamo naribano lupino mandarine.

3. Čokolado nalomimo in damo v skledo. Čeznjo prelijemo toplo smetano in previdno mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Dodamo ščepec soli in kozarček žganja - konjaka, viskija ali vodke. Mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi in jo pustimo v hladilniku dve uri.

4. Skledo z zmesjo za tartufe postrežemo s steklenico vina Vin Santo, skledico mletih mandljev, lešnikov, orehov, skledico s tremi žlicami kakava, piškotov ali keksov. Postavimo tudi kozarec z vročo vodo in žličko v njej ter zobotrebce. Tako si lahko vsak sam naredi tartuf po lastnem okusu.

sestavine

  • 300 ml sladke smetane 300 g temne čokolade 1 žlica masla 1 žlica naribane mandarinine lupine 1 ščepec soli 1 šilce brendijaZa postrežbo100 g mletih orehov mandljev lešnikov 3 žlice kakava 1 steklenica vina Vin Santo ali drugega desertnega vina piškoti ali keksi

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse