Priprava:

Olupljen krompir narežemo na okrogle rezine debele pol centimetra.

Narezan krompir posušimo na krožniku, na katerega smo položili krpo.

Dobro segrejemo ponev, v katero smo vlili sončnično olje za cvrtje krompirja.

Temperaturo olja lahko preverimo tako, da v ponev položimo rezino krompirja. Če se pojavijo mehurčki, potem je olje dovolj vroče.

Krompir cvremo v vročem olju, dokler ne pozlati na obeh straneh.

Da ocvrt krompir ne bi vpil preveč olja, ga obvezno damo na prtiček ali papirnato brisačo ter pustimo nekaj časa.

Na ogenj pristavimo lonec za šerbet. Dodamo vodo in sladkor ter mešamo, dokler se sladkor ne stopi.

Šerbet začinimo s palčkami cimeta in kardamomom po lastnem okusu.

Ko šerbet zavre, dodamo ocvrt krompir.

Če želimo, da naša sladica preseneti tako po barvi kot po okusu, ji lahko dodamo žlico pesinega soka.

Kuhamo naprej, dokler krompir ne vpije šerbeta, preostala tekočina pa se zgosti.

Lahko postrežemo vroče ali hladno.

 

sestavine

  • 3 majhni kosi krompirja sončnično olje 1 kozarec vode 1 kozarec kristalnega sladkorja 2 palčki cimeta 10 kosov kardamoma 1 žlica pesinega soka

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse