Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recept je iz: Maksut Aşkar

Priprava:
Dve pesi narežemo na četrtine in izcedimo sok v sokovniku za trdo sadje.
Pesin sok zlijemo v ponev in pustimo, da vre, dokler se količina ne zmanjša za tretjino.
Čvrsti jogurt damo v skledo za mešanje.
Dodamo mesno jušno osnovo po želji. (Količino določimo po tem, kako gosto omako hočemo)
Dodamo zelo malo omake iz pese.
Z ročnim mešalnikom omako mešamo, dokler se ne zgosti in naraste. Dodamo ščepec sumaka in nadaljujemo z mešanjem.
Omako damo v posodo za postrežbo in potresemo s še enim ščepcem sumaka.
sestavine
- omaka iz pese 2 jušni žlici čvrstega jogurta mesna jušna osnova začimba sumak
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada
Recepti Maksut Aşkar
Bučni žele