Solata s figami in suho govedino

Priprava:

Fige ne olupimo. Odrežemo konce in jo narežemo na četrtine.

Vsako rezino fige ovijemo z rezino sušene govedine in jo položimo na pladenj.

Nasekljamo orehe in pražene pinjole.

Na prazen krožnik zlijemo malo oljčnega olja in sok četrt limone.

V mešanico dodamo nasekljane orehe in pinjole. Dodamo tudi malo medu.

Špinačo in svežo rukolo dodamo v zmes in mešamo z rokami, dokler se ne navzameta omake.

Zelenje položimo med fige s suhim mesom, potresemo z orehi in pinjolami ter postrežemo.

 

sestavine

  • 1 sveža figa 4 rezine suhe govedine 5 oluščenih orehov 1 jušna žlica praženih pinjol oljčno olje 0.25 limone med 8 listov špinače 8 listov sveže rukole

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse