Solata s figami in suho govedino
Recept je iz: Maksut Aşkar

Priprava:
Fige ne olupimo. Odrežemo konce in jo narežemo na četrtine.
Vsako rezino fige ovijemo z rezino sušene govedine in jo položimo na pladenj.
Nasekljamo orehe in pražene pinjole.
Na prazen krožnik zlijemo malo oljčnega olja in sok četrt limone.
V mešanico dodamo nasekljane orehe in pinjole. Dodamo tudi malo medu.
Špinačo in svežo rukolo dodamo v zmes in mešamo z rokami, dokler se ne navzameta omake.
Zelenje položimo med fige s suhim mesom, potresemo z orehi in pinjolami ter postrežemo.
sestavine
- 1 sveža figa 4 rezine suhe govedine 5 oluščenih orehov 1 jušna žlica praženih pinjol oljčno olje 0.25 limone med 8 listov špinače 8 listov sveže rukole
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučna marmelada
Recepti Maksut Aşkar
Bučni žele