Priprava:

Buče narežemo na rezine v obliki obročev in jih olupimo. Odstranimo semena. Tako bodo v rezinah nastale luknje za kajmak.

Če imamo ravne rezine brez semen, jih rahlo izrežemo, da naredimo prostor za kajmak.

Kose buče damo v lonec.

Po vrhu potresemo kristalni sladkor in cimet.

Prižgemo štedilnik, lonec pokrijemo in nadzorovano kuhamo na šibkem ognju, dokler se ne zmehčajo.

Zmehčane kose buče vzamemo iz šerbeta in damo na krožnik za postrežbo. Kajmak razdelimo v ustrezne dele in jih položimo na sredino kosov buče. Potresemo z mandlji, orehi in lešniki ter postrežemo.

 

 

 

 

 

 

sestavine

  • 2 majhni buči 500 g kristalnega sladkorja 1 ščepec cimeta 2 sladka kajmaka (razdeljena na količine potrebne da izpolnijo sredino buče)Za okras drobno narezani mandlji drobno narezani orehi drobno narezani lešniki

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse