Bučna marmelada
Recept je iz: Maksut Aşkar
Priprava:
Buče narežemo na rezine v obliki obročev in jih olupimo. Odstranimo semena. Tako bodo v rezinah nastale luknje za kajmak.
Če imamo ravne rezine brez semen, jih rahlo izrežemo, da naredimo prostor za kajmak.
Kose buče damo v lonec.
Po vrhu potresemo kristalni sladkor in cimet.
Prižgemo štedilnik, lonec pokrijemo in nadzorovano kuhamo na šibkem ognju, dokler se ne zmehčajo.
Zmehčane kose buče vzamemo iz šerbeta in damo na krožnik za postrežbo. Kajmak razdelimo v ustrezne dele in jih položimo na sredino kosov buče. Potresemo z mandlji, orehi in lešniki ter postrežemo.
sestavine
- 2 majhni buči 500 g kristalnega sladkorja 1 ščepec cimeta 2 sladka kajmaka (razdeljena na količine potrebne da izpolnijo sredino buče)Za okras drobno narezani mandlji drobno narezani orehi drobno narezani lešniki
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Por z oljčnim oljem
Recepti Maksut Aşkar
Marmelada iz fig in pese
Recepti Maksut Aşkar
Solata s figami in suho govedino
Recepti Maksut Aşkar
Črni fižol z oljčnim oljem in ladinkami
Recepti Maksut Aşkar
Limonada s peso
Recepti Maksut Aşkar
Omaka iz jogurta s sumakom in peso
Recepti Maksut Aşkar
Česen z grenko čokolado
Recepti Maksut Aşkar
Led iz mesne jušne osnove
Recepti Maksut Aşkar
Breskov kompot
Recepti Maksut Aşkar
Bučni žele